Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 19:19

Στην Ολλανδία η Νικολάκου για τουρισμό

Στην Ολλανδία η Νικολάκου για τουρισμό

Σε έκθεση τουρισμού στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου 2015 και η οποία αποτελεί τον κύριο φορέα πληροφόρησης των Ολλανδών για τις διακοπές τους, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 εκθέτες και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 118.000.
Η πρώτη ημέρα λειτουργίας ήταν αφιερωμένη σε επισκέψεις επαγγελματιών του Τουρισμού (Τ.Ο., εκπροσώπους Τουριστικών Οργανισμών, Γραφείων-Πρακτορείων, Δημοσιογράφων), όπου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προγραμματισμένα ραντεβού ήρθαν σε επαφή με τους βασικούς tour operators της ολλανδικής αγοράς που συνεργάζονται με την Πελοπόννησο.
Η κ. Νικολάκου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συναντήσεις με βασικούς διακινητές τουριστών στην Πελοπόννησο, όπως το διευθύνοντα σύμβουλο του Ross Holidays κ. Στέφανο Στεφάνου και τον ιδιοκτήτη του Polyplan Reizen κ.Theo Alexandropoulo, συζήτησαν το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων για την αύξηση των εισερχόμενων τουριστών από την Ολλανδία. Εγιναν επίσης συναντήσεις και με επαγγελματίες τουρισμού οι οποίοι δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με την Πελοπόννησο και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας για επαγγελματικό ραντεβού, όπως οι εταιρείες Localholidays, Jacobos, Golfff, κ.ά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσαν τα μικρά boutique hotels, καθώς και ο golf τουρισμός.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δέχεται τουρισμό από την Ολλανδία στη Μεσσηνία μέσω του Αεροδρομίου της Καλαμάτας και συγκεκριμένα των πτήσεων της Transavia 2 φορές την εβδομάδα, καθώς και στην περιοχή της Αργολίδας και συγκεκριμένα στο Τολό. Στο περίπτερο της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας με πελοποννησιακά κρασιά κατά τις ημέρες του κοινού.
Και σε έκθεση τουρισμού στην Τουρκία συμμετέχει αυτή την εβδομάδα η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για τη διεθνή έκθεση τουρισμού Emitt στην Κωνσταντινούπολη, 22 - 25 Ιανουαρίου.
Με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Τατούλη εγκρίθηκε η δαπάνη και η διάθεση πίστωσης ποσού 24.231 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%, για τα έξοδα συμμετοχής στη συγκεκριμένη έκθεση.