Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 14:45

Θαν. Πετράκος: Να μην συζητηθούν προϋπολογισμός και ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από την

Κύριε Πρόεδρε,
1) Για τον προϋπολογισμό:
Πέραν της δικής μου απουσίας την Πέμπτη 31/3/2011 από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την οποία σας είχα ενημερώσει, όπως και τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή από τις 14/3/2011 και είχα παρακαλέσει στο διάστημα από Τετάρτη 30/3/2011 έως και Σάββατο 2/4/2011 να μην γίνει συνεδρίαση, διότι θα απουσιάζω στο Ευρωκοινοβούλιο, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε σεβαστό.
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΟΥΣΙΑΣ.
Θέτω ευθέως το θέμα ότι το Π.Σ. δεν νομιμοποιείται ούτε με βάση τον κανονισμό, ούτε ηθικά, ούτε πολιτικά να συζητήσει το μέγα θέμα του προϋπολογισμού την Πέμπτη 31/3/2011.
α) Είναι απαράδεκτο μία εβδομάδα μετά την ψήφιση του κανονισμού, η ίδια η πλειοψηφία να παραβιάζει κατάφωρα τον κανονισμό που αυτή υπερψήφισε.
β) Είναι πρωτάκουστο να συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, σήμερα Τρίτη, όπως πληροφορούμεθα από τον Τύπο, δηλαδή οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι να μην έχουν ούτε 2 ημέρες στα χέρια τους την εισήγηση για το κορυφαίο αυτό θέμα.
Κύριε Πρόεδρε, απευθύνομαι σε σας και σας ζητώ να προστατεύσετε τη λειτουργία του Π.Σ. από τον ευτελισμό. Όταν για το πιο σημαντικό ζήτημα, που είναι ο προϋπολογισμός, υπάρχει αυτού του είδους η προετοιμασία, ας φανταστούμε όλοι για τα άλλα ζητήματα το πότε θα παίρνουν τα μέλη του Π.Σ. τις εισηγήσεις.
Κύριε Πρόεδρε, την κύρια ευθύνη κατά τη γνώμη μου, γι’ αυτό το μπάχαλο, την έχει ο κ. Περιφερειάρχης, διότι είναι γνωστό ότι από τις 22 Φεβρουαρίου έχει εκδοθεί – κοινοποιηθεί η Κ.Υ.Α. με η οποία δίνει τις οδηγίες για τη σύνταξη των προϋπολογισμών.
Σας ενημερώνω ότι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, της οποίας ο Περιφερειάρχης της δεν αυτοθαυμάζεται ότι έχει γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή Περιφέρεια, το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε χθες (Δευτέρα 2833/2011) και οι παρατάξεις είχαν την εισήγηση 14 ημέρες πριν. Η Οικονομική Επιτροπή, στην οποία προσκλήθηκαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων είχε συνεδριάσει 10 ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Π.Σ. (ενώ εδώ παρ’ ότι δεσμεύτηκε η πλειοψηφία, μάθαμε από τον Τύπο ότι σήμερα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή. Καμία πρόσκληση στους επικεφαλής δεν ήρθε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).
Ζητώ λοιπόν την αναβολή του θέματος και τη συζήτησή του κανονικά σε Π.Σ. το οποίο δεν μπορεί να γίνει πριν τη Δευτέρα 4 Απριλίου. Διαφορετικά θα υποχρεωθώ να προστατεύσω τη λειτουργία του Π.Σ. και το κύρος του από τον ευτελισμό με όλους τους νόμιμους τρόπους.

2) Για το ΕΣΠΑ:
Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας επισημάνω ότι δεν είναι ούτε πολιτικά ούτε ηθικά ορθό να συζητηθεί και αυτό το θέμα την Πέμπτη, διότι το θέμα αυτό, όπως γνωρίζετε, έχει ζητήσει η παράταξή μας να συζητηθεί με ερώτηση – πρόταση από τις 25 Φεβρουαρίου. Σας είχα όμως έγκαιρα ενημερώσει στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής στις 14 Μαρτίου ότι από 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου θα απουσιάζω στο Ευρωκοινοβούλιο και γι’ αυτό είχα παρακαλέσει να μη γίνει αυτές τις 4 ημέρες συνεδρίαση του Π.Σ.
Με δεδομένα όλα αυτά, αλλά και επιπλέον ότι σας ενημέρωσα στο τέλος της συνεδρίασης του προηγούμενου Π.Σ., ότι θα ζητήσω στο επόμενο Π.Σ. να τεθεί θέμα επί προσωπικού για τις συκοφαντίες και τις προσβλητικές εκφράσεις του κ. Περιφερειάρχη εις βάρος μου.
Η μη αναβολή με οδηγεί στο να υποθέσω ότι ίσως επίτηδες να προεκρίθη να γίνει συνεδρίαση την Πέμπτη 31/3/2011, αφού είναι γνωστό ότι θα απουσιάζω.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητώ την αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


NEWSLETTER