Πέμπτη, 26 Μαϊος 2011 17:06

Σύσκεψη στην Τρίπολη για ένταξη έργων δημόσιας υγείας στο ΕΣΠΑ

Την Τετάρτη  25-5-2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, με αντικείμενο τα έργα ΕΣΠΑ στην Υγεία, για τις Μονάδες Υγείας της Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν:  Ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικ. Πολύζος, ο Γενικό Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων κ. Αναστ. Αποστολόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ καθηγητής Πάνος Γκούμας, οι Υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ κ.κ. Ι. Λαουδιάς και Κ. Πατσιαλός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Φωτάκης, οι Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΥΚΑ κ. Τσιτομενέας, οι Διευθυντές των Διαχειριστικών Αρχών του ΥΥΚΑ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Διοικητές και υπηρεσιακοί παράγοντες των Μονάδων Υγείας όλης της Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για τα έργα ΕΣΠΑ και διαπιστώθηκε ότι τα ώριμα προς ένταξη έργα πλησιάζουν σε ποσοστό το 75% του συνολικού προϋπολογισμού, περίπου 33.000.000,00 € και θα είναι έτοιμα προς ένταξη μέχρι τον επόμενο μήνα.

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να ωριμάσουν και άλλα έργα, με προοπτική τους επόμενους μήνας να φθάσουμε σε ποσοστό 100% κάλυψης του προϋπολογισμού, όπως ήδη  έχει γίνει για τις Περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης