Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 19:42

Δικηγόρος για τις απαλλοτριώσεις σε Τζάνε - Καλαμάκι

Δικηγόρος για τις απαλλοτριώσεις  σε Τζάνε - Καλαμάκι

Για την εκδίκαση των απαλλοτριώσεων του έργου στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη, ετοιμάζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αύριο στις 11.30 το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή πρόκειται να ορίσει δικηγόρο για τη δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας, στο Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας κατά τη δικάσιμο στις 5 Οκτωβρίου, όπου θα συζητηθεί ο καθορισμός προσωρινής τιμής μονάδας για το Τζάνε - Καλαμάκι. Ακόμα, θα ορίσει και ορκωτό εκτιμητή, ο οποίος θα συντάξει έκθεση που θα κατατεθεί στο Μονομελές Εφετείο κατά την ίδια δικάσιμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο στο δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι, προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ, υλοποιείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ με έκπτωση 37,22%, αλλά προχωράει με αργούς ρυθμούς, λόγω προβλημάτων με απαλλοτριώσεις και με επιτάξεις, καθώς και με αρχαιολογικά ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο του Πεταλιδίου, όπου προβλέπεται να περάσει η παράκαμψη του χωριού. Το σίγουρο είναι ότι το έργο δε θα ολοκληρωθεί στα χρονικά περιθώρια του ΕΣΠΑ, έως το τέλος του 2015 και θα απορροφήσει αρκετά χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ.

Γ.Σ.