Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 19:15

ΠΟΓΕΔΥ κατά Τατούλη για Οργανισμό Περιφέρειας

Για αυθαίρετες πρακτικές καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «φαίνεται πως για κάποιους παλιούς και έμπειρους πολιτικούς η αναγκαιότητα να αφουγκράζεσαι την κοινωνία αποτελεί περιττή ενασχόληση, αφού προφανώς με την μακρόχρονη εμπειρία τους έχουν αποκτήσει την απόλυτη "σοφία"».

Η ΠΟΓΕΔΥ επισημαίνει ότι «τα παραπάνω βρίσκουν πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ο οποίος στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 27-10-2015 φέρνει θέμα τροποποίησης του οργανισμού των υπηρεσιών της Περιφέρειας».

Η Ομοσπονδία εξηγεί πως «είναι αρκετά πρόσφατη η συνάντηση του περιφερειάρχη με το προεδρείο της ΠΟΓΕΔΥ, κατά την οποία είχε δεσμευτεί για το αυτονόητο. Να ζητήσει την άποψη και των συνδικαλιστικών φορέων προτού προχωρήσει σε τροποποίηση του Οργανισμού Υπηρεσιών αυτής. Θεωρούμε ότι ο οργανισμός αποτελεί το βασικό όχημα λειτουργίας των υπηρεσιών και αξιοποίησης μεταξύ άλλων του γεωτεχνικού ανθρωπίνου δυναμικού. Αντί αυτού, ο περιφερειάρχης, αγνοώντας κάθε έννοια διαλόγου και αθετώντας τις δεσμεύσεις του, προχωρά σήμερα με άγνωστη εισήγηση σε εμάς, σε πρόταση τροποποίησης του οργανισμού».

Η ΠΟΓΕΔΥ ενημερώνει «τους συναδέλφους ότι οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των εργαζομένων και σε κάθε περίπτωση οι όποιες αυθαιρεσίες θα μας βρουν απέναντι». Και καλεί τον περιφερειάρχη «να αντιμετωπίσει με περισσότερη σοβαρότητα το θέμα της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, κατανοώντας ότι δεν πρόκειται για προσωπικό μαγαζί κανενός. Σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα κρατάμε ενήμερους τους συναδέλφους».