Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 20:31

Επιθέσεις Τατούλη σε Πετράκο και Γόντικα με αφορμή τα... κουνούπια

Επιθέσεις Τατούλη σε Πετράκο και Γόντικα με αφορμή τα... κουνούπια

Σε... βεντέτα τείνει να εξελιχθεί η διαμάχη μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάση Πετράκου: Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μια κουβέντα του κ. Πετράκου σχετικά με την καθυστέρηση στην καταπολέμηση των κουνουπιών -και συγκεκριμένα η φράση "εμείς θα ψηφίσουμε έστω κι αν η Περιφέρεια δεν κάνει καλά τη δουλειά της"- ήταν αρκετή για να "φουντώσει" ο περιφερειάρχης και να εξαπολύσει μύδρους εναντίον του.
Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης είπε: "Θα έπρεπε σήμερα κ. Πετράκο να ήσασταν αλλού. Να ήσασταν στη Βόρεια Ελλάδα. Είστε ασυνεπέστατος κύριε Πετράκο. Δεν σας γλυτώνει τίποτα". Ο κ. Πετράκος του ανταπάντησε: "Να είσαι ψύχραιμος όταν η κριτική σε πονά". Κι όταν ο περιφερειάρχης επέμεινε για τη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Πετράκος τον προκάλεσε να προτείνει ν' ανοίξει και η... Μακρόνησος. Μάλλον ο περιφερειάρχης εννοούσε πως ο Θαν. Πετράκος έπρεπε να είναι στη θέση όπου έχει αποσπαστεί και η οποία είναι στη Βόρεια Ελλάδα, κάτι για το οποίο τον έχει κατηγορήσει και σε άλλη συνεδρίαση.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΟΝΤΙΚΑ


Από την επιθετικότητα του κ. Τατούλη δεν ξέφυγε ούτε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας, στον οποίο καταλόγισε ότι έχει μείνει στο παρελθόν κι ότι δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του... "βασίλισσα σε έναν λαό που δεν υπάρχει" ή μοναδικό υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων.
Ο κ. Γόντικας δέχτηκε και την κριτική του Περιφερειακού Συμβούλου της πλειοψηφίας Νίκου Λυτρίβη, που του ζήτησε να συμμετάσχει στις δημοπρασίες για τις εργολαβίες καταπολέμησης των κουνουπιών αν θεωρεί ότι υπάρχει τάση πλουτισμού από κάποιους.
Εν τω μεταξύ, ο σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς είπε κάποια στιγμή ότι ο εργολάβος που θα αναλάβει την εξόντωση των κουνουπιών στη Μεσσηνία έχει ήδη βγει, πριν καν γίνει Περιφερειακό Συμβούλιο - αλλά στη συνέχεια το "μάζεψε" ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης, λέγοντας πως ήδη έχει επιλεγεί από το Δήμο Πύλου-Νέστορος ο εργολάβος και θα συνεχίσει το έργο μετά την ψήφιση της πίστωσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ε.Τ.