Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 13:42

Η Αλειφέρη για τη νοθεία στο ελαιόλαδο 

Η Αλειφέρη για τη νοθεία στο ελαιόλαδο 

“Προτεραιότητά μας είναι η υγεία των καταναλωτών και η προστασία της ποιότητας και της φήμης του μεσσηνιακού ελαιολάδου”.

Αυτό τόνισε στην "Ε" η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, επιβεβαιώνοντας την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, για υπόθεση νοθείας, ανάμειξης ελαιολάδου με πυρηνέλαιο σε τυποποιητήριο στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας. 

Η κ. Αλειφέρη παρατήρησε ότι «προέχει η προστασία του αγώνα και του μόχθου των παραγωγών, των Ομάδων Παραγωγών, των συνεταιριστών και όλων των εμπλεκομένων με το ελαιόλαδο, καθώς και της οικονομικής πορείας και προοπτικής του τόπου μας». 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την υπόθεση της νοθείας ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Με βάση στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο τυποποιητής είχε αγοράσει πυρηνέλαιο, το οποίο προσέθετε σε ποσότητες φρέσκου μεσσηνιακού ελαιολάδου. Διαδικασία που απαγορεύεται και για την οποία δεν είχε καμία έγκριση. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το προϊόν που δημιουργείτο, προοριζόταν και για εξαγωγή, για πώληση ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 

Γ.Σ.