Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 20:52

Αισιόδοξη η Περιφέρεια για τον τουρισμό το 2016

Αισιόδοξη η Περιφέρεια για τον τουρισμό το 2016

Την πεποίθηση ότι το 2016 θα είναι ακόμα καλύτερο για τον τουρισμό στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, εξέφρασε χθες η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.

Η εντεταλμένη για τον τουρισμό στη Μεσσηνία σύμβουλος δήλωσε ότι το 2015 ήταν πολύ θετική χρονιά για όλη την Πελοπόννησο και παρατήρησε πως η Μεσσηνία ξεχώρισε, καθώς φιλοξένησε μεγάλα συνέδρια, όπως της ΑΒΤΑ, των Αγγλων τουριστικών πρακτόρων και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας συνδέθηκε με 14 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ανέφερε ότι τα αποτελέσματα ήταν άμεσα ορατά, με δημοσιεύσεις της "Telegraph" και της "Daily Mirror" πως η Καλαμάτα είναι στους κορυφαίους προορισμούς.

Η κ. Μπούζα υποστήριξε ότι «επενδύουμε ως Περιφέρεια στο αεροδρόμιο Καλαμάτας» και δήλωσε πως στηρίζουμε τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Αναφέρθηκε στην κοινή καμπάνια με την Aegean, που παρέχει σημαντική στήριξη στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία και στις πτήσεις της British Airways από φέτος, που ήρθαν σε συνεργασία με την ΑΒΤΑ, την ΤΕΜΕΣ και την Costa Navarino. Εκανε λόγο για τις νέες πτήσεις τσάρτερ από το Βελιγράδι, τις τρεις πτήσεις από την Πολωνία (ήταν μία) και τις περισσότερες πτήσεις από τη Σκανδιναβία. Είπε ότι στηρίζουν τις υπάρχουσες αγορές και επενδύουν σε νέες, ενώ ενημέρωσε για τη συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού το Φεβρουάριο, στο Μιλάνο, τη Στοκχόλμη και το Βελιγράδι.

Επίσης, ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία των επαγγελματιών τουρισμού μαζί με την Περιφέρεια και κάλεσε τους επαγγελματίες και την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση να εκμεταλλευτούν τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.