Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 21:22

Νίκας και Σμυρνιώτης για το χρίσμα της Ν.Δ. για τις εκλογές στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Νίκας και Σμυρνιώτης για το χρίσμα της Ν.Δ. για τις εκλογές στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου

Θεωρώντας βέβαιη την επικράτησή της στις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου, η Νέα Δημοκρατία αναζητεί το πρόσωπο που θα επιτύχει την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση αλλά και θα λειτουργήσει ως "αντίβαρο" στην Περιφέρεια.
Η πρόθεση του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη να "τρέξει" την υπόθεση των εκλογών μέσα στον Ιούλιο, ώστε να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο, επιταχύνει και τις διαδικασίες στο εσωτερικό των κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παν. Νίκας, Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης και Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας. Πρόθεση των επιτελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο επικεφαλής να προέρχεται από πρωτεύουσα νομού, κι ο Γιάννης Σμυρνιώτης προς το παρόν προηγείται στις προτιμήσεις. Και αυτό γιατί θεωρείται πως συσπειρώνει παράγοντες που κατέβηκαν με ψηφοδέλτια ανεξάρτητων στο χώρο της Κεντροδεξιάς.
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον, καθώς η υπόθεση θεωρείται χαμένη. Η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων που εκλέγουν πολλούς αντιπροσώπους (εκτός της Κορίνθου), ενώ ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει δήμο με κομματικό ψηφοδέλτιο.


NEWSLETTER