Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 14:31

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Σε κλίμα αισιοδοξίας, εξωστρέφειας  και συνεργατικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης εκδήλωση με αντικείμενο την ίδρυση «Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου» , με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη, κ. Πέτρου Τατούλη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κατατέθηκε υπ’ όψιν των παρευρισκόμενων εξαγωγέων σχέδιο Καταστατικού, το οποίο υπέγραψαν δεκάδες επιχειρηματίες ως πράξη στήριξης του εγχειρήματος που εκκινεί. Το παρόν έδωσαν στην εκδήλωση επιχειρηματίες από την Περιφερειακή Ενότητα της Αχαίας, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Άγγελος Αγγελόπουλος σε μήνυμα που απέστειλε νωρίτερα δήλωσε ότι τόσο το επιμελητήριο όσο και οι επιχειρηματίες της συγκεκριμένης ενότητας προτίθενται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.
Ο  ρόλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Πελοποννήσου ξεκαθαρίστηκε από την πρώτη στιγμή. «Μπορεί διοικητικά η Πελοπόννησος να μην είναι ενιαία , αλλά κανείς δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει διαφορετικά από μια οντότητα με δυνατότητες διεθνούς Branding. Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου θα αποτελέσει πολύτιμο εταίρο στην κατάρτιση και την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού εξαγωγών της επόμενης πολύ σημαντικής τριετίας, ο οποίος θα μπει κάτω από την ομπρέλα του επιχειρησιακού περιφερειακού προγράμματος, που είναι υπό κατάρτιση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη. Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου καλωσόρισε την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, όπως αυτή επιχειρείται να τονωθεί μέσα από τις συνέργειες των επιχειρηματιών και της περιφερειακής διοίκησης και δήλωσε συμπαραστάτης στο εγχείρημα της ανάπτυξης μέσα από νέα μοντέλα χρηματοδότησης. «Μόνο μέσα από ένα νέο, έντιμο και καθαρό μοντέλο ανάπτυξης μπορούμε να αντισταθούμε με δυναμισμό στην όποια ενδοτική λογική παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, γεγονός που είναι απαράδεκτο και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί».
Εξαιρετικά σημαντική ήταν η παρέμβαση του διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΕΕ, κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, ο οποίος κατέθεσε την εμπειρία του ως πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης. Αφού έκανε μια εκτενή και ενδιαφέρουσα παρουσίαση του έργου του Συνδέσμου Κρήτης , ο κ. Καλαμπόκης  χαιρέτισε την πρωτοβουλία της περιφέρειας Πελοποννήσου και δήλωσε ότι «με την ισχυροποίηση της Πελοποννήσου στον εξαγωγικό χάρτη η Νότιος Ελλάδα αποκτά μια εξαιρετικά σημαντική δυναμική».
Στο πλευρό του Συνδέσμου Εξαγωγέων στάθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, οι οποίοι αναγνώρισαν τη σημασία του εγχειρήματος στους δύσκολους καιρούς που διανύει η ελληνική οικονομία και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον Σύνδεσμο.
Στο τέλος, ανακοινώθηκε η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ενοτήτων, ως εξής: Από την Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας οι κκ. Τσέλεπος, Σπυρόπουλος και Νασιάκος, από την Αργολίδα οι κκ. Κονοπισόπουλος, Σκούρας και Μαυρόγιαννης, από την Κορινθία οι κκ. Μπεχράκης, Σπηλιωτακάρας και Λέγγας, από την Λακωνία οι κκ. Τσιμπίδης, Προκοβάκης και Χελιώτης, από τη Μεσσηνία, η κυρία Γυφτέα και οι κκ Κανάκης και Γκούμας και από την περιφερειακή ενότητα της Ηλείας οι κκ .Κωστόπουλος, Μπριτζίκης και Τακτικός. Οι κκ. Μαρλαφέκας και Πραπόπουλος, επιχειρηματίες από την Αχαΐα εξέφρασαν την θετική τους οπτική για το Σύνδεσμο και τη συμμετοχή τους.


Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου


NEWSLETTER