Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 20:55

Εργα αναβάθμισης του αερολιμένα Καλαμάτας συζητούνται, μεταξύ αλλων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας

Γράφτηκε από τον
Εργα αναβάθμισης του αερολιμένα Καλαμάτας συζητούνται, μεταξύ αλλων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας

Τα αναγκαία έργα αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού του κρατικού αερολιμένα Καλαμάτας πρόκειται να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 4 το απόγευμα -αν το επιτρέψει ο χρόνος, καθώς είναι 30ό και τελευταίο στην ημερήσια διάταξη-, με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη.
Στην εισήγησή του ο κ. Μαλαπάνης τονίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το αεροδρόμιο Καλαμάτας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Νότιας Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας. Παρατηρεί ότι η ΥΠΑ εκπόνησε σχέδιο ανάπτυξης (μάστερ πλαν), αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του.
Τα έργα που προτείνονται είναι:
- Στο βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό:
1) Η απαλλοτρίωση 44 στρεμμάτων προς επέκταση του δαπέδου αεροσκαφών και για βοηθητικές εγκαταστάσεις για την οποία απαιτείται η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων. 2) Η επέκταση του χώρου του αεροσταθμού με την ενσωμάτωση της ανατολικής βεράντας. 3) Η κατασκευή κόμβου εισόδου - εξόδου του αεροδρομίου και η ένωσή του με τον κόμβο της δυτικής απόληξης του αυτοκινητοδρόμου στην Καρυδιά. Υπάρχει πλήρης μελέτη του κόμβου στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων, όπως και πρόταση προς το υπουργείο Υποδομών ν’ αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία "Μορέας" που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο και την κατασκευή του κόμβου ως συνέχεια του οδικού σκέλους που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με την 82η εθνική οδό Ασπρόχωμα - Μεσσήνη. 4) Η κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού στην επαφή του αεροδρομίου και την εθνική οδό Καλαμάτας - Μεσσήνης. 5) Ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού του αεροδιαδρόμου, έργο που κατά πληροφορίες έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με μέριμνα του ΓΕΑ.
- Στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό:
1) Η διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης, όταν ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση. 2) Η μεταφορά μηχανοστασίου και καυσίμων στην οριστική θέση. 3) Η επέκταση του κτηρίου με την κατασκευή νέου κτηρίου αναχωρήσεων. 4) Η κατασκευή ανεξάρτητης πίστας για χρήση γενικής αεροπορίας. 5) Η κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού.
Το συνολικό κόστος όλων των επεμβάσεων ανέρχεται σε 25 εκ. ευρώ περίπου.
- Ως άμεσης προτεραιότητας ο κ. Μαλαπάνης ιεραρχεί τις ακόλουθες παρεμβάσεις: α) Η απαλλοτρίωση 44 στρεμμάτων προς επέκταση του δαπέδου αεροσκαφών και για βοηθητικές εγκαταστάσεις για την οποία απαιτείται η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων.  β) Η κατασκευή κόμβου εισόδου - εξόδου του αεροδρομίου και η ένωσή του με τον κόμβο της δυτικής απόληξης του αυτοκινητοδρόμου στην Καρυδιά. γ) Ο εκσυγχρονισμός του φωτισμού του αεροδιαδρόμου, έργο που κατά πληροφορίες έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με μέριμνα του ΓΕΑ. δ) Η επέκταση του χώρου του αεροσταθμού με την ενσωμάτωση της ανατολικής βεράντας.
Ο αντιπεριφερειάρχης όσον αφορά τις υπόλοιπες παρεμβάσεις προτείνει «να συμπεριληφθούν στις υποχρεώσεις του αναδόχου που θα προκύψει εάν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των αερολιμένων ή ν’ αναληφθούν από την ΥΠΑ ή να ενταχθούν στο αντίστοιχο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».


NEWSLETTER