Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 17:04

Αποχή από την εξέταση υποψηφίων οδηγών 

Γράφτηκε από την

Δεν γίνονται από προχθές Δευτέρα, σε όλη την Ελλάδα, εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών που τις διενεργούν απέχουν επ’ αόριστον από τη συγκεκριμένη εργασία, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης της ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας).

Η Ομοσπονδία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, αντιδρά γιατί οι υπάλληλοι του υπουργείου και των κατά τόπους Διευθύνσεων Μεταφορών που διενεργούν τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών υπάγονται στον νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον οποίον δεν αμείβεται κανένας υπάλληλος μετά το πέρας του ωραρίου εργασίας του.

Οπως λέει όμως στην «Ε» το μέλος της ΟΣΥΑΠΕ Δημήτρης Φαββατάς, οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών γίνονται υποχρεωτικά εκτός ωραρίου των υπηρεσιών και η εφαρμογή του νόμου είχε ως συνέπεια, το δίμηνο Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, τα μικτά κλιμάκια ελέγχου, οι επιθεωρητές, οι εξεταστές αλλά και οι γιατροί που πιστοποιούν την ικανότητα του υποψηφίου οδηγού, να μην έχουν πληρωθεί για τη συγκεκριμένη εργασία τους.

Ο ίδιος προσθέτει ότι τροπολογία που κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, με την οποία εξαιρούνταν οι πιο πάνω υπάλληλοι από τον εν λόγω νόμο, αποσύρθηκε χωρίς να δοθεί εξήγηση.

Καταλήγοντας, ο Δ. Φαββατάς δήλωσε ότι τα ετήσια έσοδα του Δημοσίου από τη διαδικασία των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης ανέρχονται σε 48.000.000 ευρώ, ενώ οι αμοιβές των εμπλεκόμενων υπαλλήλων στη διαδικασία αυτή φθάνουν τα 6.800.000 ευρώ ετησίως.