Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 19:24

Ούτε να ακούνε οι Τατουλικοί το όνομα Χρ. Μαλαπάνης - Απαγόρευσαν σε Γόντικα και Πετράκο κάθε αναφορά

Γράφτηκε από τον
Ούτε να ακούνε οι Τατουλικοί το όνομα Χρ. Μαλαπάνης - Απαγόρευσαν σε Γόντικα και Πετράκο κάθε αναφορά

Ούτε το όνομα του παραιτηθέντος αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη δε θέλουν να ακούσουν στην ηγετική ομάδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θέμα Μαλαπάνη επιχείρησαν να θέσουν εκτός ημερήσιας διάταξης, προχθές το βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αριστεράς Νίκος Γόντικας και Θανάσης Πετράκος, αλλά συνάντησαν τη σκληρή αντίδραση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και των αντιπεριφερειαρχών Ντίνας Νικολάκου και Απόστολου Παπαφωτίου. Και οι τρεις αντέδρασαν έντονα με φωνές, στο αίτημα των Γόντικα και Πετράκου να ξεκαθαρίσει το θέμα της προσβλητικής συμπεριφοράς και της λάσπης περί διαπλοκής προς το πρόσωπο του κ. Μαλαπάνη και δεν επέτρεψαν στον πρόεδρο του Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας διαμαρτυρήθηκαν και για το γεγονός ότι δεν περιελήφθη στην ημερήσια διάταξη το θέμα για το ΕΣΠΑ που έχουν ζητήσει να συζητηθεί μαζί με τη μείζονα μειοψηφία. Σ’ αυτό ανέλαβε την ευθύνη ο κ. Πουλοκέφαλος, υποστηρίζοντας ότι το ξέχασε και ανέφερε πως αν τον ειδοποιούσαν έγκαιρα, θα μπορούσε να το βάλει για συζήτηση με ορθή επανάληψη της πρόσκλησης.
Ο κ. Γόντικας, αφού επέκρινε τον κ. Πουλοκέφαλο πως παρεκτρέπεται και τελευταία παραβιάζει μόνιμα τον κανονισμό, κάνοντας αναφορά στο θέμα του ΕΣΠΑ, παρατήρησε: «Φαίνεται ότι επιλέγετε να είστε πρόεδρος του Τατούλη και όχι του Περιφερειακού Συμβουλίου». Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δήλωσε ότι «δε θα ανεχθούμε καταπάτηση και αυτών των ελαχίστων κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της μειοψηφίας και σημείωσε: «Μπορεί να ανέχεστε συνάδελφοι ισοπέδωση συνειδήσεων και προσωπικοτήτων, όπως έγινε με την αντιμετώπιση του συνάδελφου Μαλαπάνη, μπορεί να ανέχεστε επαίσχυντες διαρροές στο φιλοπασοκικό Τύπο και μπλογκ ότι τάχατες συνδεόταν κι εξυπηρετούσε συμφέροντα καπιταλιστικού κατασκευαστικού ομίλου, μπορεί να σας αρέσει και να σας ικανοποιεί η διεμβόλιση της Ν.Δ. που πετύχατε με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη, όμως αυτά είναι φαινόμενα εκφυλιστικά. Εμείς θα τα αντιπαλεύουμε, θα τα καυτηριάζουμε, θα τα αποκαλύπτουμε».
Ο κ. Γόντικας ζήτησε ξεκάθαρη θέση για τα επαίσχυντα δημοσιεύματα (περί διαπλοκής) και να πει ο κ. Τατούλης ποια έργα του ΕΣΠΑ και για ποιο λόγο είναι σε διαδικασία ελέγχου και απένταξης. Και αφού μοίρασε στους περιφερειακούς συμβούλους κείμενο με τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, απαίτησε υπεύθυνη ενημέρωση για το ποια απ’ αυτά είναι για απένταξη.
Αυτά ο κ. Γόντικας πρόλαβε να τα πει. Οταν, όμως, επιχείρησε να μιλήσει ο κ. Πετράκος για την εκλογή του Παναγιώτη Αλευρά στη θέση του αντιπεριφερειάρχη σε συνδυασμό με την παραίτηση Μαλαπάνη, κυρίως ο κ. Τατούλης και η κ. Νικολάκου με τις φωνές τους δεν το επέτρεψαν και ο πρόεδρος του αφαίρεσε το λόγο. «Να θέσω ένα ψήφισμα για τον κ. Μαλαπάνη για τη λασπολογία», πρόλαβε να πει. Ο κ. Τατούλης τον ειρωνεύτηκε και πάλι «πηγαίνετε στην κ. βουλευτή που είστε αποσπασμένος» και «έχει δώσει στην "Ελευθερία" το ψήφισμα για δημοσίευση και μπορεί να μην το συζητήσουμε».
Ο κ. Πετράκος ζήτησε να καταθέσει τη δήλωσή του για τα πρακτικά και να καταγραφεί το πλήρες κείμενο. Τότε ήταν που το ζητήσαμε και μεις. Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" στη δήλωσή του, αφού συνεχάρη τον Παναγιώτη Αλευρά για την εκλογή του στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του, τόνισε ότι «η εκλογή νέου αντιπεριφερειάρχη έγινε διότι υπήρξε η παραίτηση του κ. Μαλαπάνη. Ο κ. Μαλαπάνης οδηγήθηκε σε παραίτηση από την ακραία προσβλητική συμπεριφορά του κ. Τατούλη προς το πρόσωπό του.
Ακολούθησαν τόνοι λάσπης από ανώνυμους "τυφλοπόντικες της ενημέρωσης" εναντίον του κ. Μαλαπάνη, λέγοντας ότι ο λόγος που τον οδήγησε σε παραίτηση ο κ. Τατούλης είναι γιατί ήταν διαπλεκόμενος με το "Μορέα"».
Ο κ. Πετράκος ζητεί από τον κ. Τατούλη «να τοποθετηθεί και να απαντήσει με σαφήνεια, αν ο κ. Μαλαπάνης ήταν ανεπαρκής στην εισήγηση που έκανε για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και σε τι συνίσταται η ανεπάρκειά του, ή είναι διαπλεκόμενος» και σημειώνει: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οφείλει να τοποθετηθεί αν αποδέχεται τη λάσπη που εκτοξεύτηκε ανώνυμα για τον κ. Μαλαπάνη και να ζητήσει να μάθει ποιοι είναι αυτοί που διοχέτευσαν αυτή τη λάσπη.
Εμείς καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη λασπολογία και καλούμε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρώτα απ’ όλα τα μέλη της πλειοψηφίας να μην ανέχονται αυτή την άθλια πρακτική.
Απευθυνόμαστε σε όσους διαθέτουν πολιτική και προσωπική αξιοπρέπεια και θέτουν την προσωπική και πολιτική τους αξιοπρέπεια πάνω απ’ τη νομή της εξουσίας να θυμηθούν τα λόγια του Γερμανού πάστορα, που αναφέρει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ: "Οταν ήρθαν να πιάσουν το γείτονά μου, που ήταν Εβραίος, δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Οταν ήρθαν να πιάσουν τον άλλο γείτονά μου που ήταν κομμουνιστής, δεν διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Οταν λίγο πιο μακριά πιάσανε κάποιο καθολικό Γερμανό, δεν διαμαρτυρήθηκα αφού δεν ήμουν καθολικός. Οταν όμως ήρθαν να πιάσουν κι εμένα, δεν βρέθηκε κανείς να διαμαρτυρηθεί και να πει μην τον πιάνετε, είναι καλός άνθρωπος"».


NEWSLETTER