Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 18:43

Ξεκίνησαν και πάλι οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης 

Ξεκίνησαν και πάλι οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης 

Ξεκίνησαν τη Μ. Δευτέρα στη Μεσσηνία οι εξετάσεις δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών (πρακτικές εξετάσεις) και διεξήχθησαν ομαλά, εντός του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Αυτό ανακοίνωσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη τονίζοντας παράλληλα: «Για την σταδιακή κάλυψη των αναγκών πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών, οι εξετάσεις στη Μεσσηνία θα διενεργούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα, ήτοι Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη». 

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Η άνω των 40 ημερών διακοπή της διενέργειας των εξετάσεων για άδεια οδήγησης λόγω της πανελλαδικής αποχής (από τις 7 Μαρτίου) των εξεταστών, για λόγους που δεν ευθύνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκάλεσε σειρά αλυσιδωτών συνεπειών. Οι συνέπειες αυτές πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και διαταράσσουν την οικονομική ζωή των συμπολιτών μας, τόσο από φορείς όσο και από μεμονωμένους πολίτες - υποψήφιους οδηγούς, που διαπιστώνουν ότι αναιρείται το δικαίωμά τους να λάβουν άδεια οδήγησης. Το ζήτημα προέκυψε μετά από την οριζόντια κατάργηση με το ν.4354/2015 της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών στη διαδικασία οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, ελέγχου και εποπτείας των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, καθώς και των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών, χωρίς ωστόσο να προβλεφθεί μια νέα διαδικασία εξέτασης».