Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 19:39

Επερώτηση Πετράκου στο Περιφερειακό: Να μην μετατραπεί η Πελοπόννησος σε αποικιοκρατική ζώνη της Γερμανίας

«Να μη δεχτούμε να μετατραπεί η Πελοπόννησος σε αποικιοκρατική ζώνη της Γερμανίας» ζητεί με επερώτηση προς τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος.
Ο κ. Πετράκος έθεσε το θέμα και στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν πήρε απάντηση και καταθέτει την επερώτηση αναφέροντας ότι "η προωθούμενη δημιουργία περιφερειών που θα υπόκεινται σε «ειδικό καθεστώς», βάζει την Ελλάδα σε έναν νέο ρόλο «πειραματόζωου». Η λύση στο πρόβλημα της ανάπτυξης δεν είναι η «κινεζοποίηση» των ελληνικών περιφερειών και της Ελλάδας συνολικά, αλλά η ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ευρώπης και της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες εκτός των άλλων ξηλώνουν και τα λίγα υπολείμματα κοινωνικού κράτους που έχουν απομείνει".
Και απευθυνόμενος στον κ. Τατούλη ζητεί να πληροφορηθεί:
1. Ποια είναι η γνώμη του για το γερμανικό σχέδιο δημιουργίας «αποικιοκρατικών» ζωνών επενδύσεων σε 4 Περιφέρειες της χώρας.
2. Αν έχει συζητήσει με τον κ. Χρυσοχοΐδη, να είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ των 4 αυτών Περιφερειών.
3. Αν συμφωνεί να υπάρξει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με την οποία:
α) Να τονίζει τη ριζική του αντίθεσή του στα σχέδια αυτά της Γερμανίας και του υπουργείου Ανάπτυξης.
β) Να απορρίψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το ενδεχόμενο να είναι η Πελοπόννησος μια από τις Περιφέρειες «πειραματόζωα» των «αποικιοκρατικών» ζωνών επενδύσεων.