Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011 16:39

Θανάσης Πετράκος: «Η κυβέρνηση του μνημονίου καταργεί το ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας»

Γράφτηκε από την
Θανάσης Πετράκος: «Η κυβέρνηση του μνημονίου καταργεί το ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας»

Η κυβέρνηση του μνημονίου έχει βαλθεί να διαλύσει και να καταργήσει τα πάντα. Ανακοίνωσε ότι καταργεί και το Ινστιτούτο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΘΙΑΓΕ) Καλαμάτας. Ένα Ινστιτούτο το οποίο έχει ένα σημαντικό ερευνητικό έργο και μια σημαντική υποδομή για να λειτουργήσει και το εργαστήριο Ελέγχου Ποιότητας του ελαιολάδου.
Όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό του μνημονίου ΙΙ και του μεσοπρόθεσμου και μαζί τους φυσικά και η όποια αγροτική έρευνα. Πέρα από πολιτικά απαράδεκτη, συγχρόνως η κυβερνητική απόφαση είναι και ακατανόητη. Γιατί την ίδια στιγμή ανακοινώνει ότι θα ιδρύσει Ινστιτούτο στην Τρίπολη!!!
Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με ποια λογική καταργεί ένα Ινστιτούτο το οποίο είναι στελεχωμένο και εξοπλισμένο και θα ιδρύσει στο μέλλον ένα άλλο; Εκτός εάν όλα αυτά αποτελούν προκάλυμμα για να διαλυθούν τα πάντα και να απολυθούν και οι εργαζόμενοι. Γιατί στην κοινή λογική η απόφαση αυτή δεν αντέχει.
Επιβάλλεται όλοι οι φορείς της Μεσσηνίας και οι Δήμοι και η Περιφέρεια να σηκώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν να πάρει πίσω η κυβέρνηση την καταστροφική και αδιανόητη αυτή απόφασή της.
5-8-2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


NEWSLETTER