Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011 19:37

Ντίνα Νικολάκου: Ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς οι δηλώσεις Μαργέλη

Γράφτηκε από την
Ντίνα Νικολάκου: Ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς οι δηλώσεις Μαργέλη

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, Πρόεδρος της επιτροπής για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου σε σχέση με τις δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας:
«Με διχαστικά τοπικιστικού χαρακτήρα επιχειρήματα, δια μέσου των ΜΜΕ και όχι στον φορέα στον οποίο συμμετέχει ως μέλος, με λόγο που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο ευαγγελίζεται ούτε και τη θεσμική θέση την οποία κατέχει, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνος Μαργέλης, προχώρησε σε μια ανοίκεια επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη αλλά και κατά της επιτροπής για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Ο κ. Μαργέλης αποτελεί, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με απόφαση του Περιφερειάρχη μέλος της επιτροπής αυτής, κατά τη συνεδρίαση της οποίας ουδεμία αναφορά έκανε στην αριθμητική σύνθεσή της για την οποία στην δημόσια δήλωση του αφήνει διχαστικά υπονοούμενα. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατή την συνεδρίαση της επιτροπής, αφού έδειξε αδιαφορία  για την απαιτούμενη κοινωνική συνοχή στο ευαίσθητο ζήτημα της ίδρυσης σωφρονιστικού καταστήματος, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας. Ο κος Μαργέλης επέδειξε  με αυτό το τρόπο την παντελή κοινωνική και επαγγελματική του άγνοια, στο γεγονός ότι η εκκλησία στον τόπο μας πρωτοστατεί στο να κρατηθεί ζωντανή η προσπάθεια ένταξης των εγκλείστων στα σωφρονιστικά ιδρύματα, παρέχοντας ηθική  αλλά και υλική βοήθεια.
Πέραν της ηθικής αυτής παράληψης του, απέναντι στην εκκλησία, σε μια περίοδο που η νέα αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου πολιτεύετε με τις αρχές του άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού, η ανάδειξη σε ζήτημα μείζονος σημασίας της σύνθεσης της επιτροπής ανάλογα την καταγωγή των μελών της ως πρωταρχικό κριτήριο αξιότητας της, αδικεί όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την θεσμική θέση την οποία κατέχει ο κος Μαργέλης. Οι όποιες διχαστικού τύπου για την κοινωνία  της Πελοποννήσου θέσεις του κου Μαργέλη μπορεί να θεωρηθούν ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς δεδομένου ότι είναι γνωστό πως η  επιτροπή   δεν  θα αποφασίσει  για  τον χώρο ανέγερσης  του σωφρονιστικού  καταστήματος, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης ως αρμόδιος φορέας.
Αυτό που είναι εξαιρετικά λυπηρό είναι ότι με τη στάση του αυτή ο κ. Μαργέλης απαξιώνει τους θεσμούς επιδεικνύοντας συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα στον τόπο μας. Συμπεριφορές στις οποίες ταιριάζει περισσότερο ο όρος Λουδοβίκειες που ο κος Μαργέλης ανέσυρε μέσα από τους διαλόγους μιας παρωχημένης ελίτ, στην οποία συμμετέχει, και η οποία βλέπει να χάνεται η συνεκτικότητα της ομερτάς με την οποία για πολλές δεκαετίες κυβερνούσε την Πελοπόννησο. Υποβιβάζει με αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου το κύρος του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της Καλαμάτας, αφού η στάση του αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντροπιαστική για την εκκλησία και εξευτελιστική για την δημοκρατία».
Από το Γραφείο Τύπου της Ντίνας Νικολάκου


NEWSLETTER