Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 13:29

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»: Εκδοση ψηφίσματος για το Παλαιστινιακό

Γράφτηκε από την

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το θέμα είναι κατεπείγον διότι είναι γνωστό ότι στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στη σύνοδο του ΟΗΕ η πρόταση της Παλαιστινιακής κυβέρνησης για να αναγνωριστεί επιτέλους το δίκαιο αίτημα του Παλαιστινιακού λαού να έχουν κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, το δικαίωμα να επιστρέψουν στις εστίες τους οι πρόσφυγες, σύμφωνα με όλες τις αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ και των γενικών του συνελεύσεων.
Ασφαλώς γνωρίζετε ότι για το σκοπό αυτό απαιτούνται 129 θετικοί ψήφοι. Μέχρι σήμερα έχουν 126 κράτη δηλώσει ότι θα ψηφίσουν το δίκαιο αίτημα του Παλαιστινιακού λαού.
Συνεπώς η επικείμενη σύνοδος του ΟΗΕ είναι κρίσιμη για τη δικαίωση του αιτήματος του Παλαιστινιακού λαού.
Έχουμε τη γνώμη ότι μία ομόφωνη απόφαση σήμερα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία να αποσταλεί άμεσα στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Εξωτερικών είναι πάρα πολύ σημαντική, με δεδομένο μάλιστα ότι ο κ. Περιφερειάρχης γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα, διότι ήταν ειδικός απεσταλμένος της Ν.Δ. το 2003 και συνάντησε στη Ραμάλα τον τότε ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ. Ο δε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ως πρόεδρος της ΕΝΑΕ είχε συμβάλει στο να υπάρξει ιδιαίτερα θετική θέση της ΕΝΑΕ και να κινητοποιηθούν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις πριν από 2 χρόνια όταν υπήρξε επίθεση των Ισραηλινών στη λωρίδα της Γάζας.
Επιπλέον θέλω να συμπληρώσω ότι η προσφυγή στον ΟΗΕ, παρά τις αφόρητες πιέσεις και τις απειλές των ΗΠΑ είναι ομόφωνη απόφαση όλων των Παλαιστινιακών οργανώσεων.
Ελπίζοντας σε μία θετική ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, καταθέτουμε την ακόλουθη πρόταση ψηφίσματος:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου υποστηρίζει τα ιστορικά δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού να έχουν κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, το δικαίωμα να επιστρέψουν στις εστίες τους οι πρόσφυγες, σύμφωνα με όλες τις αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ και των γενικών του συνελεύσεων.
Το αίτημα στην επικείμενη σύνοδο του ΟΗΕ από τον Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς να γίνει η Παλαιστίνη πλήρες μέλος του ΟΗΕ με όλα τα δικαιώματα που συνεπάγονται σύμφωνα με τις αποφάσεις του έως τώρα, πρέπει να γίνουν σεβαστά και αποδεκτά από την διεθνή κοινότητα.
Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίξει σθεναρά και αμετάκλητα με την θετική της ψήφο στην επερχόμενη σύνοδο του οργανισμού την αναγνώριση ενός κυριάρχου  Παλαιστινιακού κράτος διπλά στο κράτος του Ισραήλ.
Μια ενδεχόμενη  αρνητική η λευκή ψήφος δεν θα είναι μόνο όνειδος για την υπόθεση της Παλαιστίνης αλλά και εγκληματική για τα εθνικά συμφέροντα τις χώρας μας που αγωνίζεται, ώστε το διεθνές δίκαιο να επικρατήσει έναντι της στρατιωτικής ισχύος. Τα εθνικά μας δίκαια (κυπριακό, Αιγαίο, ΑΟΖ, κλπ) υπηρετούνται αποτελεσματικά μόνο όταν τηρούμε σταθερή στάση αρχών βασισμένη στο διεθνές δίκαιο».


19-9-2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ