Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 14:53

Πετράκος: Πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του οδικού δικτύου Καλαμάτας – Σπάρτης;

Γράφτηκε από την

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Όπως σας είναι γνωστό, οι πρώτες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 9/10/2011 είχαν ως συνέπεια να πέσουν σε αρκετά σημεία του δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης πέτρες και βράχια. Συγκεκριμένα, σοβαρό ήταν το πρόβλημα στα τμήματα από το 11ο έως το 18ο χλμ. καθώς και στο 24ο, στο 30ο και στο 40ο χλμ.
Επειδή το κλιμάκιο της ΔΕΣΕ, το οποίο ασχολιόταν νυχθημερών με τον καθαρισμό του εν λόγω δρόμου, αλλά και των αποχιονισμό του δρόμου, δεν υπάρχει πλέον, λόγω και κατάργησης και συνταξιοδότησης του προσωπικού, θεωρώ ότι δημιουργούνται μείζονα προβλήματα για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.
Είναι γνωστό ότι υπήρχαν μόνιμα μηχανήματα τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα γκρέιντερ, φορτηγό – αλατιέρα, φορτωτάκι στο ξυλοπριστήριο για να παρεμβαίνουν άμεσα.
Επίσης υπήρχε μόνιμη μίσθωση μηχανήματος – φορτωτή, το οποίο ασχολιόταν με τον καθαρισμό του δρόμου από τις πέτρες και τα βράχια.
Επειδή όλα αυτά τα μηχανήματα έχουν μεταφερθεί στην Τρίπολη, προτείνω να παραχωρηθούν τα μηχανήματα αυτά στο Δήμο Καλαμάτας και να υπάρχουν στο ξυλοπριστήριο ώστε να υπάρχει άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση όταν παρουσιάζεται πρόβλημα, διότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας.
• Σας ερωτώ λοιπόν, συμφωνείτε με την πρόταση που καταθέτουμε ή προτείνετε άλλη πιο αποτελεσματική λύση, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα;
Γενικότερα, το πρόβλημα με την πτώση βράχων στο δρόμο απαιτεί κατά τη γνώμη μου συνολικότερη και ασφαλή λύση που είναι η δημοπράτηση έργου για τοποθέτηση πλέγματος στα σημεία όπου υπάρχει το πρόβλημα και τα οποία είναι εις γνώσιν των υπηρεσιών.
Σας ερωτώ λοιπόν:
• Έχετε κάνει ενέργειες ώστε να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί ένα τέτοιο έργο;


Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


NEWSLETTER