Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 17:36

Θαν. Πετράκος: «Ο αυταρχισμός του κ. Τατούλη και η υποκρισία της κ. Καραβασίλη»

Γράφτηκε από την



1) Καταγγελία
Οφείλουμε να καταγγείλουμε  ένα απαράδεκτο  γεγονός  για  το  όποιο   ενημερωθήκαμε    σήμερα.  Ότι λίγο πριν δοθεί ο λόγος στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων κ. Δημήτρη Δέδε στη χθεσινή συνεδρίαση του Π.Σ., η Αστυνομία, την οποία είχε καλέσει ο κ. Τατούλης, έξω  από  το  Πνευματικό  Κέντρο  προπηλάκισε πολίτες   και  εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι προσπάθησαν να ξαναμπούν στην αίθουσα του Π.Σ., παρότι δήλωσαν ότι πριν από 5 λεπτά ήταν μέσα στη συνεδρίαση και βγήκαν έξω για να ενημερώσουν τους υπόλοιπους πολίτες  για  το  τι συμβαίνει  στη  συνεδρίαση.
Ο κ. Τατούλης, μετά την απόφαση απαγόρευσης των καταλήψεων, έφερε και τις δυνάμεις καταστολής για να εμποδίσουν τους πολίτες, οι οποίοι θέλησαν να έρθουν και να διαμαρτυρηθούν στους εκπροσώπους του ΥΠΕΚΑ, οι οποίοι πήραν την απόφαση να εγκαταστήσουν τις αποθήκες χημικών δίπλα στα σπίτια τους.
Έτσι προφανώς αντιλαμβάνεται την προστασία του περιβάλλοντος!
2) Οφειλόμενη δευτερολογία που δεν επετράπη να γίνει
Επειδή δεν  μας επετράπη να δευτερολογήσουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε δημόσια μέσω του Τύπου στα όσα είπαν, αλλά και δεν είπαν και η κα Καραβασίλη και ο κ. Μέρκος, στη συνεδρίαση του Π.Σ. Πελοποννήσου.
α) Η κα Καραβασίλη είναι στέλεχος του ΥΠΕΚΑ και  πρέπει  να  παίρνει  μετρά        όταν   και  όπου  «βιάζεται»  το  περιβάλλον  και  δεν  είναι  απλός   πολίτης για να  κάνει  διαπιστώσεις   και   καταγγελίες  για    γνωστά  προβλήματα. Σε  όλους  μας
β) Περίσσεψε η υποκρισία όταν το θέμα ήρθε στα «δύσκολα» όπως είναι η περίπτωση με τις αποθήκες χημικών στο Σουσάκι. Έφτασαν στο σημείο και  η  κα.  Καραβίσια  και  ο  κ.  Μάρκος
i) Να προσβάλουν  και  να  συκοφαντήσουν τους αγωνιζόμενους πολίτες και τη δημοτική Αρχή, ότι δήθεν είναι «ενεργούμενοι άλλων βιομηχανιών».
ii) Είπαν (άκουσον, άκουσον) «αφού η περιοχή σας, βρε παιδιά, είναι επιβαρημένη, δεν θα γίνει και τίποτα αν σας φορτώσουμε και το "αθώο"!!! στυρένιο. Και υπάρχουν και άλλα προβλήματα για τα οποία δεν φωνάζετε πολύ». Πολύ μεγάλοι θεματοφύλακες του περιβάλλοντος λοιπόν η κα Καραβασίλη και ο κ. Μέρκος. Τα συγχαρητήριά μας για την προσήλωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος!!!
iii) Δεν απάντησαν σε καμία από τις συγκεκριμένες καταγγελίες του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Δέδε, ο οποίος κατήγγειλε με εμπεριστατωμένα στοιχεία ότι η εν λόγω ΜΠΕ, που ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ και υπέγραψε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης, έχει πολύ σοβαρές ανακρίβειες.
Κρίμα κα Καραβασίλη για το παρελθόν σας. Αυτό έχουμε να πούμε. Να είστε βέβαιη όμως ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και για να αποτραπεί η εγκατάσταση των αποθηκών των επικίνδυνων χημικών στο Σουσάκι, αλλά και για να ληφθούν συνολικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσής του σε όλη την περιοχή. Η αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων πολιτών το εγγυάται. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ





NEWSLETTER