Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 16:14

Το ΚΚΕ για το εισιτήριο που επιβάλλεται στους μαθητές για την παρακολούθηση της παιδικής θεατρικής παράστασης του ΔΗΠΕΘΕΚ

Γράφτηκε από τηνΗ ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη την οργανωμένη  επιβολή εισιτηρίου στους μαθητές δημοτικών σχολίων, για να παρακολουθήσουν την παιδική θεατρική παράσταση που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕΚ, καθώς και εισιτηρίου για την μετακίνησή τους στο θέατρο.
Η πρόσβαση στον πολιτισμό είναι αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους, και ειδικά στους νέους ανθρώπους, και στον καπιταλισμό αποτελεί εμπόρευμα και μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων εμπόρευμα πολυτελείας. Η ιστορική πείρα από το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε μιλάει από μόνη της: Η εργατική τάξη στο σύνολό της είχε δωρεάν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας πολιτιστικά αγαθά και παίρνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η ενεργή συμμετοχή της σε αυτά.  
Καλούμε το Δήμο Καλαμάτας να πάρει πίσω αυτό το απαράδεκτο μέτρο. Ολοι οι μαθητές να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση δωρεάν και  να διασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μεταφορά τους εκεί.

Ταυτόχρονα, πρέπει να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος  η πάλη για:
-- Δωρεάν πρόσβαση του λαού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα κάθε είδους μουσεία, που πρέπει να αποτελούν αποκλειστικά κρατική ιδιοκτησία. Δωρεάν είσοδος των μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών σε θέατρα και κινηματογράφους.
-- Εξασφάλιση των μορφωτικών και υλικών προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, για την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής και λαϊκής ερασιτεχνικής δημιουργίας ως αντίδοτο στα αγοραία πρότυπα της μονοπωλιακής πολιτιστικής δημιουργίας, στα μονοπώλια θεάματος, ακροάματος.
-- Συγκρότηση πανελλαδικού δικτύου δημόσιων πολιτιστικών κέντρων σε κάθε συνοικία και χωριό, με βιβλιοθήκες, θεατρικές σκηνές, αίθουσες κινηματογραφικών προβολών, συναυλιών κ.ά., κυψέλες για την πολιτιστική και μορφωτική ανάπτυξη της νεολαίας και των εργαζομένων, κύτταρα της λαϊκής ερασιτεχνικής δημιουργίας.
-- Το δωδεκάχρονο βασικό σχολείο μαζί με τη γνώση να καλλιεργεί και το συναισθηματικό κόσμο των μαθητών, αναπτύσσοντας την Αισθητική Αγωγή. Ίδρυση δημόσιων και δωρεάν κέντρων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για τη φοίτηση νέων εργαζομένων που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε συγκεκριμένο καλλιτεχνικό τομέα.

Από τη ΝΕ του ΚΚΕ


NEWSLETTER