Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 17:28

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας

Γράφτηκε από την



Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ καλεί όλους τους πολίτες της Καλαμάτας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2012, στις 7 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας για να βροντοφωνάξουμε μαζί με τους εργαζόμενους «ΟΧΙ στην κατάργηση της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας – ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού κράτους – Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική».
Οι αυτόκλητοι σωτήρες της χώρας συμπεριφέρονται για άλλη μια φορά με τον πιο ανάλγητο και εκδικητικό τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Με τη δανειακή σύμβαση, συμφώνησαν την κατάργηση του ΟΕΚ και ΟΕΕ, όχι στα πλαίσια ενός σχεδίου για τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, όπως προσχηματικά υποστήριζαν μέχρι χθες, αλλά στη γραμμή εξαφάνισης κάθε παροχής και έργου που έχει αναφορά σε κοινωνικές πολιτικές και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα.
Με την κατάργηση του ΟΕΚ και ΟΕΕ κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους θεωρείται μη συμβατό με τη σημερινή πραγματικότητα, που φιλοτεχνούν για έναν ολόκληρο λαό η κυβέρνηση οπερέτα.
Μέτρα και πολιτικές, όπως το πρόγραμμα εργατικών κατοικιών, η επιδότηση των στεγαστικών δανείων και ενοικίων, η λειτουργία των 140 βρεφονηπιακών σταθμών, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού αντιμετωπίζονται εν τέλει, ως η σκουριά από την οποία πρέπει να απαλλαγούν εδώ και τώρα.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει διπλή πολιτική ευθύνη, γιατί προέρχεται από τα συνδικάτα και αντί να υπερασπίζεται ως όφειλε βασικά αιτήματα και δικαιώματα του συνδικαλιστικού κινήματος, έχει μετατραπεί σε βασικό πυλώνα, που οργανώνει την ανατροπή όλων των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
Ακόμη:
Ξεπερνούν ως μια μικρή λεπτομέρεια και πετούνε στα αζήτητα 1.400 εργαζόμενους, που εργάζονται στους 2 φορείς.
Αποσιωπούν και σφυρίζουν αδιάφορα ότι το ΙΚΑ οφείλει και δεν καταβάλει πάνω από 4 δις ευρώ, που έχει εισπράξει για λογαριασμό του ΟΕΚ και ΟΕΕ.
Κρύβουν ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δε συμμετέχει, ούτε με ένα ευρώ και το σύνολο της χρηματοδότησης τους προέρχεται από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ