Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 10:42

Αρχηγική επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησής του!

Αρχηγική επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησής του!

Δυναμική επανεμφάνιση έκανε χθες στην Καβάλα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δείχνοντας με τη στάση του αφενός ότι δεν θα παραμείνει παθητικός θεατής των πολιτικών εξελίξεων και αφετέρου ότι έχει λόγο στο πολιτικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η οξύτατη κριτική που άσκησε ο  κ. Σαμαράς στην κυβέρνηση, για την οικονομία και τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. δυσκολεύεται πολύ να εγκαταλείψει την καριέρα τού «μακεδονομάχου».

Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα, προσκεκλημένος του Επιμελητήριου της πόλης για τα εγκαίνια της 26ης εμπορικής και επιχειρηματική έκθεσης KAVALAEXPO 2018.

Χθες, μιλώντας σε  διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα πέτυχε η δική του κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «μέσα σε 2,5 χρόνια μειώσαμε το χρέος στο 2,6 δισ. ευρώ, ενώ τώρα, σύμφωνα και με το ΔΝΤ, είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια παγίδα χρέους».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, λέγοντας ότι «δε θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία. Η συμφωνία των Πρεσπών δίνει επισήμως στους Σκοπιανούς και το όνομα της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας και την αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας. Τους τα έδωσαν όλα. Κανένας Ελληνας πολιτικός δεν το έχει κάνει αυτό, και ήρθε να το κάνει ο κ. Τσίπρας». Ξεκαθάρισε δε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ακόμα κι αν περάσει, οι όποιες μακροχρόνιες δεσμεύσεις οι οποίες προέρχονται από τη συμφωνία, δεν πρόκειται να σταθούν».

Για την ανεργία ο κ. Σαμαράς είπε: «Μας λένε ακόμα, ότι έχει "αποκλιμακωθεί η ανεργία"! Αλλά υπάρχει και εδώ ένα μικρό πρόβλημα: Οτι ενώ το ΑΕΠ της χώρας είναι ίδιο περίπου, όπως στα τέλη του 2014, η ανεργία εμφανίζεται 6 μονάδες πιο χαμηλή: Από το 25,5% το Δεκέμβρη του 2014, στο 19,5% τώρα! Πώς είναι δυνατόν αυτό; Πώς γίνεται, δηλαδή, να δουλεύουν "πολύ περισσότεροι" Ελληνες και να παράγουν το ίδιο; Απλούστατα: Φεύγουν μισθωτοί πλήρους απασχόλησης -δηλαδή 8ωρου, πέντε μέρες τη βδομάδα- και στη θέση τους προσλαμβάνονται περισσότεροι "μερικώς απασχολούμενοι" με τετράωρα ή με 2 μέρες τη βδομάδα! Αυτό πανηγυρίζουν σήμερα: Την υποκατάσταση κανονικής εργασίας με όλο και περισσότερους "μερικής απασχόλησης". Και με το ΑΕΠ στα ίδια επίπεδα…».

Αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στο μεταναστευτικό, ξεκαθαρίζοντας ότι αναφέρεται στους λαθρομετανάστες και όχι στους πρόσφυγες. «Εδώ μιλάμε για παράνομους μετανάστες, και τώρα μας απαγορεύουν να τους λέμε λαθρομετανάστες, τη στιγμή που οι νόμιμοι μετανάστες είναι καταγεγραμμένοι, πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ κατήγγειλε και τις παραβατικές συμπεριφορές στα hot spots, αλλά και εκτός αυτών, λέγοντας ότι «αυτά τα κάνουν οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι δεν είναι πρόσφυγες και δεν πρέπει να ταυτίζονται με τους νόμιμους και νομοταγείς μετανάστες», όπως τόνισε με έμφαση.

Αναφερόμενος στις εκλογές και τις όποιες μετεκλογικές συνεργασίες, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «με ψεύτες και συκοφάντες δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ποτέ. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με αυτούς που δεν είπαν μια "συγγνώμη" για τους 100 νεκρούς στο Μάτι. Και τους κατηγόρησαν κι από πάνω… Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους κατασκεύασαν το μακάβριο επιχείρημα: "Μην ανησυχείτε, το Ασφαλιστικό θα λυθεί επειδή… πεθαίνουν οι Ελληνες συνταξιούχοι!".

Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους, όχι μόνο δεν έκαναν απολύτως τίποτε απ’ όσα υποσχέθηκαν, αλλά σήμερα διαλύουν ακόμα και τη ΔΕΗ – και το παίζουν ταυτόχρονα "υπερασπιστές" του δημοσίου συμφέροντος. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους έφτιαξαν μέχρι και "μνημείο" για τα ανύπαρκτα "θύματα" της ΕΡΤ. Και τώρα παραιτούνται και σφάζονται μεταξύ τους στα υψηλότερα κλιμάκια τους, για το κατάντημά της».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Καβάλα, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Ο κ. Σαμαράς ζει σε εικονική πραγματικότητα: Δεν θέλει να αντιληφθεί πως ο ίδιος και το κόμμα του έχασαν σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2015. Δεν μπορεί να παραδεχτεί την καταστροφή που επέφερε στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας η κυβέρνησή του. Δεν μπορεί και δεν θέλει να παραδεχτεί πως το διαβόητο "success story" που επιχείρησε να πουλήσει στον ελληνικό λαό ήταν μια φούσκα».

Συνεχίζοντας προσθέτει για τον κ. Σαμαρά ότι «δεν θέλει να παραδεχτεί πως η χώρα βγήκε οριστικά και αμετάκλητα από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο. Δεν θέλει να παραδεχτεί πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα πέτυχε μια εθνικά συμφέρουσα και βιώσιμη λύση».

Τέλος το κυβερνών κόμμα σημειώνει ότι «είναι προφανές, επίσης, πως ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. δυσκολεύεται πολύ να εγκαταλείψει την καριέρα τού "μακεδονομάχου" με την οποία πορεύτηκε από την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη μέχρι και σήμερα. Ισως και να μην θέλει να παραδεχτεί πως δεν είναι πια αρχηγός της Ν.Δ. Αλλά γι' αυτό δεν μας πέφτει λόγος».