Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 20:07

Γενική κινητοποίηση της Ν.Δ. για την θεμελίωση της γέφυρας από τον Σαμαρά

Γράφτηκε από την

Στις 11 το πρωί, στο εργοτάξιο του "Μορέα", ανάμεσα στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και το γήπεδο "Γιώργος Λουκαρέας" θα γίνει η πανηγυρική εκδήλωση θεμελίωσης της εντυπωσιακής γέφυρας του Νέδοντα που κατασκευάζεται στην περιοχή, ως μέρος του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας, από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη. Εκδήλωση που μοιάζει με κομματική φιέστα της Ν.Δ. και αποτελεί έναρξη του προεκλογικού αγώνα του προέδρου της από τον τόπο της καταγωγής του. Χαρακτηριστικό του κομματικού χαρακτήρα της εκδήλωσης είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή της ούτε από το υπουργείο Υποδομών ούτε από το Δήμο Καλαμάτας, κι ενώ ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε δώσει μεγάλο αγώνα για να γίνει η συγκεκριμένη εκδήλωση. Ο δήμος φρόντισε και χθες μετά το μεσημέρι να βελτιώσει το δρόμο από τη Σπάρτης έως το εργοτάξιο που ήταν με λακκούβες και σαμαράκια.
Ο Αντ. Σαμαράς και ο Μ. Βορίδης θα έρθουν στην Καλαμάτα από το υπό ανακατασκευή τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα που είχε καταρρεύσει και τον αυτοκινητόδρομο μέσα στη Μεσσηνία, από την Τσακώνα έως το Πήδημα και τον κόμβο στο "Πράκτικερ" που θα παραδοθεί τον Ιούλιο.
Μαζί με την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ. βρίσκεται σε επιφυλακή η Αστυνομία και θα είναι δρακόντεια τα μέτρα τάξης και ασφάλειας, για να αποτραπούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου της Ν.Δ., για την ψήφιση του μνημονίου 2. Μεταξύ αυτών που θα ήθελαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να διατρανώσουν την απαίτησή τους για δουλειά, να εργαστούν στο έργο της γέφυρας και του περιφερειακού -αν ήταν να συναντηθούν κιόλας με τον Αντ. Σαμαρά- είναι οι σιδεράδες - τεχνίτες της Μεσσηνίας, λόγω της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο.
Τη μεγάλη κινητοποίηση της Ν.Δ. επιβεβαίωσε στην "Ε" και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς. Μέλη και φίλοι της Ν.Δ. απ’ όλη τη Μεσσηνία έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά και μάλιστα τα υψηλόβαθμα τοπικά στελέχη θα είναι σε εγρήγορση για να αποτρέψουν εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και αντιδράσεων κατά του προέδρου.
Χθες το μεσημέρι στο χώρο που θα γίνει η εκδήλωση, βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς, ο γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ζωντανός και ο αναπληρωτής Λάμπρος Ζωγράφος οι οποίοι καθόρισαν επί τόπου σε συνεννόηση με εκπροσώπους του "Μορέα", από πού θα μπει ο πρόεδρος, πού θα παρκάρει, πού θα πάει αμέσως μετά την άφιξή του, πού θα είναι η εξέδρα από την οποία θα μιλήσει και πού θα βρίσκεται ο συγκεντρωμένος κόσμος. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στην Καλαμάτα δεν είχε οριστικοποιηθεί και, μέχρι χθες βράδυ, δεν ήταν σίγουρο αν μετά την τελετή θεμελίωσης θα επισκεπτόταν το Δημαρχείο, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.