Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 05:05

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές: Νέα πρόσωπα μπαίνουν σε όλα τα ψηφοδέλτια

Γράφτηκε από την
Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές: Νέα πρόσωπα μπαίνουν σε όλα τα ψηφοδέλτια

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, καθώς χθες το βράδυ έληξε η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων. Στη Μεσσηνία τα κόμματα κατεβαίνουν με κορμό τα ψηφοδέλτια των εκλογών της 6ης Μαΐου και με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων βάσει των ψήφων. Υπάρχουν όμως και αλλαγές στα πρόσωπα αφού κάποιοι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και αλλαγή στη σειρά κατάταξης. Ακολουθούν αναλυτικά οι αλλαγές:


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη θα είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος δεν θα συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές.
Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. αποτελούν ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και ακολουθούν -σύμφωνα με τη σταυροδοσία της 6ης Μαΐου- οι Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Παναγιώτης Κατσίβελας και Αγγελος Κωτσιόπουλος. Σημειώνεται παράλληλα ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα είναι υποψήφιος και πάλι στη Μαγνησία, αλλά στο υπόλοιπο Αττικής.


ΣΥΡΙΖΑ

Με μοναδικό νέο πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές τον Νώντα Βουδούρη παρουσιάζεται το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι και πάλι ο Θανάσης Πετράκος που εξελέγη βουλευτής στις 6 Μαΐου, και ακολουθούν οι Ιωάννα Μαραβελή, Ελένη Ψαρρέα, Νίκος Πατσαρίνος, Αλέξης Χαρίτσης, Θανάσης Μπούζας και Νώντας Βουδούρης.


ΠΑΣΟΚ


Ο Διονύσης Αλευράς θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς στη νέα εκλογική αναμέτρηση δεν θα μετέχει ο Κώστας Ανδρεάκος.
Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο αποτελούν -σύμφωνα με τη σταυροδοσία της 6ης Μαΐου- οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Κουσελάς, Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, Τάσος Αποστολόπουλος, Ευτυχία Γκρέκη, Στράτης Καλογερέας και Διονύσης Αλευράς.


ΚΚΕ

Ο Αντώνης Κατσάς τίθεται εκ νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Μεσσηνία για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ακολουθούν οι Νίκος Διασάκος, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σοφία Αποστολοπούλου, Σαράντος Κουκούμης, Μπάμπης Λαζαρακόπουλος και Γιώτα Καλογεροπούλου.


ΔΗΜΑΡ

Ο Μπάμπης Πατσούρης τίθεται τελικά επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Μεσσηνία, έπειτα από σχετική απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνεται από τους Μπάμπη Βακαλόπουλο, Νάνσυ Αργυράκη, Νίκο Τσώνη, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, Δημήτρη Τροχάτο και Γιάννη Καούνη.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Τη σειρά κατάταξης στις εκλογές της 6ης Μαΐου αποφάσισε να ακολουθήσει η Περιφερειακή Συνέλευση Πελοποννήσου των Οικολόγων Πράσινων ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Παράλληλα αποφασίστηκε οι υποψήφιοι αυτή τη φορά να είναι 5 και όχι 7 όπως στην προηγούμενη διαδικασία. Επομένως το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στη Μεσσηνία διαμορφώνεται ως εξής:
1) Λυμπεροπούλου Δήμητρα
2) Καραΐσκος Μάρκος
3) Ράλλη Ευαγγελία
4) Κουνιάδος Στέφανος
5) Κουνιάδου Γεωργία (Γωγώ)


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλλαγές υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι όμως και πάλι ο Δημήτρης Κουκούτσης που είχε εκλεγεί βουλευτής στις 6 Μαΐου, ενώ ακολουθούν οι Νικόλαος Κουράκος, Νικήτας Μανδραπήλιας, Διονύσιος – Λυκούργος Λιαντινιώτης, Παρασκευή Μπότσιου και Σωτήριος Κωστόπουλος.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Μεσσηνίας του κόμματος Λυκούργος Αλευράς που ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές στο νομό, αυτή τη φορά θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Χρυσής Αυγής. Νέοι υποψήφιοι είναι η Παρασκευή Μπότσιου και ο Σωτήριος Κωστόπουλος. Την περασμένη φορά ήταν υποψήφιοι και δεν θα είναι αυτή τη φορά οι Φώτιος Μπέλος και η Αθανασία Καραμπάτσου.


ΛΑΟΣ

Μεταβολές υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στη Μεσσηνία, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν θα είναι υποψήφιοι στις 17 Ιουνίου ο Θανάσης Σαμέλης και η Θεοδώρα Καράμπελα.
Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι -σύμφωνα με τη σταυροδοσία της 6ης Μαΐου- ως εξής: Φώτης Χαρίτος, Χαράλαμπος Καρακύκλας, Μαρία Αγγελοπούλου, Χρήστος Βασιλόγιαννης, Ιωάννης Κόρδας. Τους δύο μη συμμετέχοντες αντικαθιστούν, στις τελευταίες θέσεις της λίστας οι Γιώργος Μακρής και Αναστασία Ρότου.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μεταβολές υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Μεσσηνία, καθώς έγινε γνωστό πως ο τ. δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι της 6ης Μαΐου -σύμφωνα με τη σταυροδοσία- ως εξής: Παναγιώτης Γεωργόπουλος, Χρήστος Σταματόπουλος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Μαρία Γρηγοράκη, Δημήτρης Μπαρμπετσέας, Παυλίνα Μουνδρέα και ένας ακόμα υποψήφιος που θα αντικαταστήσει τον Κ. Σπυρόπουλο και θα περιληφθεί στην τελευταία θέση της λίστας.


NEWSLETTER