Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 08:29

Ανταλλαγή πυρών Βλάση - Τατούλη

Γράφτηκε από την

 

 

"Ο γνωστός πολιτικός «λαγός» και απών βουλευτής της Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Μεσόγειος TV προσπάθησε με συνειδητά ψεύδη και ανακρίβειες να επιρρίψει ευθύνες στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή για την αρνητική εξέλιξη σχετικά με το ζήτημα του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο".

Αυτό αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της "Νέας Πελοποννήσου" του Πέτρου Τατούλη, η οποία συνεχίζει ως εξής:

"Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε τους Πελοποννησίους για τα πραγματικά γεγονότα. Μέχρι τις 31/8/2019, και υπό την περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη, ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ ήταν να κατασκευάσει δίκτυο φυσικού αερίου 108 χλμ. έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό στο οποίο η ίδια όφειλε να συνεισφέρει το 20% από ίδια κεφάλαια. Τον 2/2020, η ΔΕΔΑ αναθεώρησε το πρόγραμμά της, μειώνοντας στα μισά τα χλμ. του δικτύου και προβλέποντας ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ο σχεδόν διπλασιασμός του κόστους συνάδει με τις τιμές στην ελεύθερη αγορά, στην περίπτωση που το έργο κατασκευαστεί από ιδιώτη. Την ίδια στιγμή, η ΔΕΔΑ έχασε την άδεια υλοποίησης του project αφού είχε παρέλθει άπρακτο το 18μηνο, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι επί της ουσίας εκτός του προγράμματος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για άδεια σε ιδιώτη κατασκευαστή. Τα 20 εκ. ευρώ που ισχυρίζεται ο «εκλεκτός» του κ. Βλάση, Π. Νίκας ότι δήθεν έχουν δεσμευτεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλωστε, η χρηματοδότηση τέτοιων έργων δεν μπορεί να περάσει γέφυρα στην επόμενη προγραμματική περίοδο, που δεν διαθέτει άξονα για συναφή έργα. Εν κατακλείδι η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Πέτρος Τατούλης και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή για την έλευση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο είναι αποδεικτέα εφόσον η Πελοπόννησος είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΔΕΔΑ. Αποδεικτέο είναι επίσης ότι ο κ. Βλάσης προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδιαφορία του για την Αρκαδία και την έλλειψη δυναμικής αντίδρασης απέναντι στις αποφάσεις των διορισμένων διοικήσεων της ΡΑΕ, όπου εξαίρεσαν την Πελοπόννησο. 

Ο κ. Βλάσης και ο «εκλεκτός» του κ. Νίκας έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την απένταξη της Πελοποννήσου από την έλευση του φυσικού αερίου. Οι Αρκάδες έχουν πλέον αντιληφθεί ότι ο κ. Βλάσης λειτούργησε και λειτουργεί ως «λαγός», στην περίπτωση του φυσικού αερίου πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί τίνος «λαγός» είναι. Πάντως σε κάθε περίπτωση έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι ουδέποτε τον ενδιέφεραν τα συμφέροντα των Αρκάδων και των Πελοποννησίων, τους οποίους άλλωστε «πούλησε» έναντι τριάκοντα αργυρίων.

ΥΓ. Θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσει ο κ. Βλάσης για τον λόγο που πήρε μεταγραφή από τα Γιάννενα στην Αθήνα, καθώς και για τον τρόπο που έγινε αυτή η μεταγραφή. Σε ποια βάση αξιολόγησης έγινε λέκτορας και κατόπιν αναπληρωτής καθηγητής; Ποιες είναι οι δημοσιεύσεις του, οι επιστημονικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες;".

  

Βλάσης:  “Ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική και οικονομική επιβίωση της οικογένειάς του” 

"Δεν υπάρχει τέρμα στον πολιτικό κατήφορο". Με αυτά τα λόγια απαντά στον Πέτρο Τατούλη ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης κατηγορώντας ταυτόχρονα τον πρώην περιφερειάρχη ότι ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική και οικονομική επιβίωση της οικογένειάς του.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Βλάση: "Πραγματικά είναι αξιολύπητο να βλέπουμε πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος, τον οποίο ο τόπος του, η Αρκαδία, τον τίμησε με την ψήφο του για 30 χρόνια. Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος, που μέσα σε 30 χρόνια δεν έχει συνδέσει το όνομά του με ούτε ένα μεγάλο έργο στην Αρκαδία! Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος, που με τις πράξεις του απέδειξε ότι τον ενδιέφερε μόνο η πολιτική και η οικονομική επιβίωση της οικογένειάς του. Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος, που ενώ δεν έχει ασκήσει ποτέ το ιατρικό επάγγελμα, νομίζει ότι μπορεί και κρίνει αδιαμφισβήτητα βιογραφικά. Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος, που ενώ έχει καταδικαστεί σε 5 μήνες φυλάκιση τελεσίδικα, έχει το θράσος να κουνάει και το δάκτυλο.

Και το φυσικό αέριο θα έρθει στην Τρίπολη και την Αρκαδία, γιατί αυτή η περιφερειακή αρχή θα το κάνει (κόντρα στις επιθυμίες της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, που δεν έκανε απολύτως τίποτα), γιατί πάνω απ’ όλα κινείται με γνώμονα την ηθική και όχι το προσωπικό συμφέρον. Και το στίγμα μας θα αφήσουμε στον τόπο μας, γιατί για εμάς η πατρίδα και η Αρκαδία μας είναι πάνω από οικογενειακά συμφέροντα.

Κι  όσον αφορά τη γνωστή πρακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα -παλιά σας τέχνη κόσκινο από το πανεπιστήμιο και το αριστερό ΕΚΚΕ- απαντάμε ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»".

 

Ανταπάντηση Τατούλη 

Συνέχεια στον πόλεμο δηλώσεων έδωσε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της "Νέας Πελοποννήσου" Πέτρος Τατούλης ανταπαντώντας στον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση. Με το γνωστό ύφος που πολλές φορές ξεπερνά τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας, ο κ. Τατούλης υποστηρίζει ότι στην ανακοίνωση του κ. Βλάση "είναι έκδηλος «ο πολιτικός κωλοπαιδισμός του»".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Τατούλη: "Με φανερό εκνευρισμό και άγχος ο κ. Βλάσης έτρεξε άρον-άρον να απαντήσει στην πολιτική κριτική που του ασκήθηκε από τη «Νέα Πελοπόννησο» και τον Πέτρο Τατούλη και αφορούσε στην απουσία του από τα προβλήματα της Αρκαδίας με επίκεντρο την έλευση του φυσικού αερίου.

Ο κ. Βλάσης γνωρίζει την πολιτική του «μικρότητα» με δεδομένο ότι η σύγκρισή του με τους μεγάλους Αρκάδες πολιτικούς που επί σειρά ετών τους τίμησαν οι πολίτες με την ψήφο τους, είναι αναπόφευκτη και ανησυχεί κάθε φορά που υποψιάζεται ότι πλησιάζει η ώρα που δεν θα μπορεί ο ίδιος να αποφασίζει για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Αρκαδίας. Πέρα από την αγωνία του βέβαια, στην ανακοίνωσή του είναι έκδηλος «ο πολιτικός κωλοπαιδισμός του».

Δεν απαντά όμως σε κανένα από τα ερωτήματα, τα οποία του θέσαμε με σαφήνεια. Eπειδή όμως λόγω του εκνευρισμού του πιθανόν δεν τα κατάλαβε, του τα επαναλαμβάνουμε και περιμένουμε τη δημόσια απάντησή του.

Πώς πήρατε κ. Βλάση μεταγραφή από τα Γιάννενα στην Αθήνα και με ποιον τρόπο έγινε αυτή η μεταγραφή; Με ποια ιδιαίτερα προσόντα αξιολόγησης «καταφέρατε» να γίνετε λέκτορας και κατόπιν αναπληρωτής καθηγητής; Εχετε άραγε περισσότερα προσόντα από τα παιδιά των υπόλοιπων Αρκάδων που σπουδάζουν; Ποιες οι δημοσιεύσεις οι επιστημονικές και οι εκπαιδευτικές σας δραστηριότητες;

Και το τελευταίο ερώτημα κ. βουλευτά, για το οποίο δεν μας είπατε ούτε μία κουβέντα, σε ό,τι αφορά την έλευση του φυσικού αερίου, τίνος «λαγός» είστε;

ΥΓ. Πράγματι κ. Βλάση ταυτίζεστε με τον κ. Νίκα. Λέτε και εσείς μεγάλα ψέματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το δικό σας ψέμα είναι η τελεσίδικη απόφαση 5μηνης φυλάκισης στον κ. Τατούλη. Η αλήθεια είναι ότι το Εφετείο Καλαμάτας, μετά την αναίρεση της απόφασής του από τον Αρειο Πάγο, τον αθώωσε πανηγυρικά. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μας πείτε ποια ήταν η αιτία για τη δική σας άρση ασυλίας σε «αδίκημα ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση»;".