Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 17:54

Πετράκος κατά Νίκα για απλή αναλογική, προϋπολογισμό και Μικρή Μαντίνεια

Γράφτηκε από την
Πετράκος κατά Νίκα για απλή αναλογική, προϋπολογισμό και Μικρή Μαντίνεια

"Στην κυβέρνηση κάθεται προσοχή και στους πολίτες κάνει το λιοντάρι" δηλώνει ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος, σχολιάζοντας δηλώσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την απλή αναλογική, τον προϋπολογισμό και τη διάβρωση της ακτής στη Μικρή Μαντίνεια.

"Ο κ. περιφερειάρχης για να δικαιολογήσει τη θέση του, υπέρ του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση για την αυτοδιοίκηση, έκανε επίθεση στο σύστημα της απλής αναλογικής, επειδή δεν υπερψηφίσαμε τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2020" είπε ο ο κ. Πετράκος – και αφού εξήγησε γιατι δεν ψήφισε το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2020 συνέχισε λέγοντας:
"Εμείς αναδείξαμε την ασυνέπεια της κυβέρνησης και γι’ αυτό καταψηφίσαμε την έκθεση των αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού του 2020.
Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Νίκα, γιατί υπερψήφισε η παράταξη του την έκθεση των αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού; Αφού η κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της; Προφανώς για να μην στενοχωρήσει την κυβέρνηση. Προφανώς γιατί δεν τολμάει να σηκώσει το ανάστημα του απέναντι στη κυβέρνηση και να υπερασπίσει τη νομιμότητα, τα συμφέροντα των πολιτών αλλά και τη δυνατότητα να εκτελεί έργα και να προσφέρει υπηρεσίες στο λαό της Πελοποννήσου.
Ενώ λοιπόν στην κυβέρνηση κάθεται «προσοχή», στους πολίτες που διεκδικούν και διαμαρτύρονται κάνει το «λιοντάρι» και τους απειλεί. Όπως συνέβη με την απάντηση στο ερώτημα: «Τι θα πράξει η Περιφερειακή Αρχή στη διαμαρτυρία – εξώδικο των πολιτών, οι οποίοι ζητούσαν να υπάρξει έργο προστασίας από το Messinian Bay μέχρι τη Μικρά Μαντίνεια». Ο κ. Νίκας, ο οποίος ήταν επί 13 χρόνια δήμαρχος της Καλαμάτας, είπε ότι θα ζητήσει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν στη Μικρά Μαντίνεια υπάρχουν καταπατήσεις αιγιαλού, αν έχουν εκδοθεί νόμιμα οικοδομικές άδειες και αν έχει διασφαλιστεί η διέλευση των πολιτών προς τη θάλασσα, για να μη θρηνήσουμε νέο Μάτι!
Αλήθεια κ. Νίκα, τι κάνατε 13 χρόνια ως δήμαρχος Καλαμάτας και έχων την ευθύνη λειτουργίας της Πολεοδομίας; Δεν είχατε ελέγξει αν υπάρχει νομιμότητα στην περιοχή της Μικράς Μαντίνειας; Τώρα θα ελέγξετε, επειδή ενοχληθήκατε από την εξώδικη διαμαρτυρία των πολιτών, οι οποίοι ζητούν έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στην περιοχή; Λυπάμαι πάρα πολύ κ. Νίκα γιατί ξεπεράσατε κάθε όριο και υποκρισίας και προκλητικότητας".


NEWSLETTER