Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 14:30

Απάντηση Πέτσα σε Χαρίτση για τον αγωγό ύδρευσης από τις πηγές Πηδήματος

Γράφτηκε από την

“Ο συνολικός χρόνος κατασκευής του έργου ορίζεται στους 24 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού”, απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, σε ερώτησή του για τον νέο αγωγό μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη.

Αφού υπενθυμίζει ότι η υπογραφή του συμφωνητικού, μεταξύ του κυρίου του έργου της αναθέτουσας αρχής και της αναδόχου εταιρείας, πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου 2020, ενημερώνει πως “για τα ζητήματα που θίγονται στην ερώτηση, έχουν ζητηθεί αναλυτικά στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, το Δήμο Καλαμάτας, το Δήμο Μεσσήνης και το Δήμο Δυτικής Μάνης με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 7314/01-02-2021 έγγραφο και, όταν περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας”.
Με την ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Χαρίτσης είχε ζητήσει “την άμεση υλοποίηση χωρίς άλλες καθυστερήσεις του έργου του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, μετά και τις τελευταίες διακοπές υδροδότησης που οφείλονται στην παλαιότητα του αγωγού”.