Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 11:31

Πετράκος κατά ενεργοποίησης πεδίου βολής Σχίζας

Γράφτηκε από την
Πετράκος κατά ενεργοποίησης πεδίου βολής Σχίζας

Η επανενεργοποίηση του πεδίου βολής της Σχίζας, όχι μόνο δεν βοηθάει την τουριστική ανάπτυξη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Μεσσηνία, στην οποία γίνονται πάρα πολλές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, αντίθετα δημιουργεί πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις".

Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος, ζητώντας ταυτόχρονα συνεργασία των φορέων της Μεσσηνίας για να αποτραπεί η επαναλειτουργία του πεδίου βολής της Σχίζας.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πετράκου:
“Η χθεσινή ανακοίνωση του κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, η οποία γνωστοποιεί ότι ενεργοποιείται από τις 5 Απριλίου έως τις 11 Ιουνίου 2021 και πάλι το πεδίο βολής της Σχίζας, δημιουργεί μείζον ζήτημα για τη Μεσσηνία την τουριστική της ανάπτυξη και τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που εχουν γίνει αλλά και προγραματίζονται.
Θυμίζουμε ότι το πεδίο βολής της Σχίζας είχε κλείσει μετά από μακροχρόνιους αγώνες των κατοίκων της Πυλίας και της Μεσσήνης και ιδιαίτερα της Κοινότητας της Φοινικούντας επί υπουργείας του κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου. Η επιδίωξη του κ. Ε. Βενιζέλου το 2010 να το επανεργοποιήσει συνάντησε την άμεση αντίδραση τότε της Μεσσηνίας.
Η τωρινή απόφαση της κυβέρνησης να το επαναλειτουργήσει στο φουλ και να γίνονται βολές από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου δημιουργεί πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη Μεσσηνία και ιδιαίτερα στην περιοχή από Μεσσήνη έως Μεθώνη.
Εμείς ως «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» το είχαμε δυστυχώς προβλέψει, λέγοντας χαρακτηριστικά όταν θέσαμε στις 27 Δεκεμβρίου το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καλώντας να αντιδράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Περιφερειακή Αρχή στην εκχώρηση της 120 ΠΕΑ στην ιδιωτική στην ισραηλινή εταιρεία ELBIT για να το μετατρέψει η ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης πιλότων. Είχαμε χαρακτηριστικά τονίσει τα εξής: «Η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της 120 ΠΕΑ σε διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων και η παραχώρησή του στη γνωστή Ισραηλινή εταιρεία, θα επαναφέρει πέραν των άλλων με μαθηματική βεβαιότητα την επανενεργοποίηση του πεδίου βολής της Σχίζας».
Δυστυχώς δικαιωθήκαμε αλλά τότε κανένας δεν άκουσε την προειδοποίησή μας και δεν ευαισθητοποιήθηκε από τις παρατάξεις του ΠεΣυΠ και την περιφερειακή αρχή.
Η μόνη που ευαισθητοποιήθηκε και οφείλουμε να το τονίσουμε είναι η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜΕΡΑ25 κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.
Είναι σαφές ότι η επανενεργοποίηση του πεδίου βολής της Σχίζας όχι μόνο δεν βοηθάει την τουριστική ανάπτυξη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Μεσσηνία, στην οποία γίνονται πάρα πολλές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, αντίθετα δημιουργεί πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις.
Θεωρούμε ότι οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες της Μεσσηνίας να αντιδράσουμε συντονισμένα και ενωμένα πριν είναι αργά και δημιουργηθεί μη αντιστρέψιμη κατάσταση για τη Μεσσηνία".


NEWSLETTER