Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 18:24

Στο παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Καλαμάτα ο Χαρίτσης

Γράφτηκε από την

Επίσκεψη στο παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Καλαμάτα πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ανάρτησή του επικρίνει την κυβέρνηση που μεθοδεύει τη διάλυση του ΚΕΘΕΑ και την καλεί να ακυρώσει οποιονδήποτε σχεδιασμό που θα πλήξει την ταυτότητά του.
Αναλυτικά, ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει: “To KΕΘΕΑ αποτελεί εδώ και σχεδόν 40 χρόνια φορέα με σημαντικό και κρίσιμο κοινωνικό έργο, ο οποίος λειτουργεί με διαφάνεια, λογοδοσία και καθολικά αναγνωρισμένη προσφορά στο πεδίο της απεξάρτησης και επανένταξης. Η κυβέρνηση μεθοδεύει την πλήρη διάλυσή του, μετατρέποντας τις θεραπευτικές κοινότητες σε έναν δυσλειτουργικό, γραφειοκρατικό και αναχρονιστικό μηχανισμό εξυπηρέτησης συμφερόντων. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για κατάργηση, μεταξύ άλλων, των εμβληματικών θεραπευτικών προγραμμάτων «Ιθάκη» και «Νόστος», μείωση των θεραπευτικών δομών και του προσωπικού και οι υπερεξουσίες που δίδονται στο διορισμένο πλέον Διοικητικό Συμβούλιο συνιστούν την πλήρη αποδόμηση του μεγαλύτερου και πλέον επιτυχημένου δικτύου παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας.
Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να ακυρώσει οποιονδήποτε σχεδιασμό που θα πλήξει την ταυτότητα του ΚΕΘΕΑ και να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, πάντα με επίκεντρο τις θεραπευτικές ανάγκες και την αξιοπρέπεια των εξαρτημένων ατόμων”.