Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 17:49

Ο Χαρίτσης για καθυστερήσεις στα δίκτυα του Φιλιατρινού

Γράφτηκε από την
Ο Χαρίτσης για καθυστερήσεις στα δίκτυα του Φιλιατρινού

“Από χρόνο σε χρόνο το Φιλιατρινό φράγμα και… βλέπουμε”, σχολιάζει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, επικρίνοντας την κυβέρνηση για νέες καθυστερήσεις στο έργο των δικτύων του φράγματος.

Υπενθυμίζει ότι τον Οκτώβριο του 2020, σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του σε σχέση με τις καθυστερήσεις για τα αναγκαία αρδευτικά έργα, ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το Φιλιατρινό φράγμα, ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης είχε δεσμευτεί ότι “...στο σύνολο της προς απαλλοτρίωση έκτασης έχουν κτηματογραφηθεί μέχρι τώρα 342 στρέμματα, ενώ απομένουν 228 για να ολοκληρωθεί… η δε δημοπράτηση του υπόλοιπου της κατασκευής (αρδευτικά έργα, αντλιοστάσια κ.λπ.) θα πραγματοποιηθεί κατά το 1ο τετράμηνο του 2021”.
Ο κ. Χαρίτσης ενημερώνει ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με θέμα τα εγγειοβελτιωτικά έργα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τα δίκτυα άρδευσης του Φιλιατρινού φράγματος ανέφερε ότι “…η δημοπράτησή του αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των σχετικών απαλλοτριώσεων μέσα στο επόμενο εξάμηνο”.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι “για άλλη μια φορά το εμβληματικό έργο του Φιλιατρινού φράγματος τίθεται εκτός χρονοδιαγράμματος, όσον αφορά την υλοποίηση των απαραίτητων αρδευτικών δικτύων”, υπενθυμίζοντας πως “το κυρίως έργο ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017, ενώ και το εν λόγω έργο των δικτύων εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019”.
Τέλος, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τα σημαντικά έργα της Μεσσηνίας παρατηρεί ότι “οι νέες καθυστερήσεις αποτελούν ένα ακόμα αποκαλυπτικό παράδειγμα της επιτελικής ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να υλοποιήσει τα δρομολογημένα μεγάλα έργα του νομού μας (Καλαμάτα - Ριζόμυλος, Καλό Νερό - Τσακώνα, αντιπλημμυρικά) που παραμένουν βαλτωμένα μετά από δύο σχεδόν χρόνια κυβερνητικής θητείας της Ν.Δ.”.

 


NEWSLETTER