Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 11:40

Πύργος - Τσακώνα: Επικαιροποίηση μελετών από "Ολυμπία Οδό" - Θα εξετάσουν λύσεις για διάβαση Καϊάφα

Γράφτηκε από τον
Πύργος - Τσακώνα: Επικαιροποίηση μελετών από "Ολυμπία Οδό" - Θα εξετάσουν λύσεις για διάβαση Καϊάφα

Η κοινοπραξία "Ολυμπία Οδός" θα επικαιροποιήσει τις μελέτες για το Πύργος - Καλό Νερό - Τσάκωνα και θα προτείνει εφικτές και συμβατές με την απόφαση του ΣτΕ λύσεις για τα 22 χιλιόμετρα του Καϊάφα.

Αυτό αποφασίστηκε πριν λίγο στη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου σε ενημέρωση για τη σύσκεψη αναφέρεται: 

"Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος (Ποταμός Αλφειός) - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τελικό στόχο τη χρηματοδότησή του το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Χρυσομάλλης Μίλτος, Μαντάς Περικλής καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, Αυγερινοπούλου Διονυσία και Νικολακόπουλος Ανδρέας. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο έργο επιδεικνύει διαχρονικά προσωπικό ενδιαφέρον ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς".


NEWSLETTER