Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 07:25

Φλερτ και έρωτες με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Φλερτ και έρωτες με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Ανακατατάξεις όχι μόνο στην κεντρική σκηνή αλλά και στον αυτοδιοικητικό χάρτη φέρνει η σύλληψη βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια ώρα τοπικοί άρχοντες και ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι προκειμένου να μην χάσουν τις χρυσαυγίτικες ψήφους, περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να τοποθετηθούν απέναντι στην οργάνωση. Οι ανακατατάξεις αφορούν κυρίως τη… δεξιά πολυκατοικία αλλά δεν αφήνουν αδιάφορη την Αριστερά που σε κάθε περίπτωση μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας υποδοχής ψήφων διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, πριν τις συλλήψεις η Χρυσή Αυγή είχε ξεκαθαρίσει ότι θα κατεβάσει δικά της ψηφοδέλτια σε δήμους και περιφέρειες. Τα ψηφοδέλτια αυτά σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις αλλά και τις ενδείξεις θα συγκέντρωναν καθόλου ευκαταφρόνητα ποσοστά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η στάση της Χρυσής Αυγής θα καθόριζε το εκλογικό αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής. Για αυτό το λόγο πολλοί δήμαρχοι, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Παναγιώτης Νίκας, δεν είχαν πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στη Χρυσή Αυγή πριν τις συλλήψεις. Για τον ίδιο επίσης λόγο πολλοί Μεσσήνιοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι φλέρταραν ανοιχτά με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζουμε ότι στα  εγκαίνια του γραφείου της Χρυσής Αυγής στην Κυπαρισσία παρέστησαν οι "γαλάζιοι" αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιάννης Φιλντίσης και Γιάννης Μερκούρης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Μπάκας διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία επειδή παρέστη στα εγκαίνια του γραφείου της οργάνωσης στην Μεσσήνη. Εκτός όμως από το ανοιχτό φλερτ υπήρχε και… κρυφός έρωτας μεταξύ πολλών δημοτικών συμβούλων και της Χρυσής Αυγής, ειδικά σε περιοχές όπου εκτιμάται ότι έχει μεγάλη δύναμη η οργάνωση. 

Τώρα μετά το έγκλημα στο Κερατσίνι και τις συλλήψεις όλα δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει μικρότερα ποσοστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ σίγουρο είναι επίσης ότι θα δυσκολευτεί να συγκροτήσει συνδυασμούς σε πολλούς δήμους αφού πολλοί θα αρνηθούν να κατέβουν στις εκλογές με μια οργάνωση η οποία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς στα… δικαστήρια. Τις χαμένες ψήφους της Χρυσής Αυγής δεν θα τις διεκδικήσουν τόσο όσοι φλέρταραν ανοιχτά μαζί της όσο αυτοί που αρνούνται να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την οργάνωση. Οι υποψήφιοι θα διαβάσουν προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις για να δουν προς τα πού στρέφονται οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής για να διαμορφώσουν ανάλογα την πολιτική ατζέντα τους. Προσωρινά κρατούν διακριτική στάση και παίρνουν αποστάσεις από την Χρυσή Αυγή για να μην... κατηγορηθούν ως συνεργοί της. 

 

 

Θ.Λ.