Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 11:02

Κακουλίδης: "Η δημοκρατία έχει όπλα να απαντήσει"

"Η δημοκρατία έχει τα όπλα να απαντήσει σε προκλήσεις από δυνάμεις που συστηματικά υπονομεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς, ενδεδυμένες τη λεοντή του κοινοβουλευτισμού", επεσήμανε χθες στην Καλαμάτα ο Γιάννης Κακουλίδης, μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης θα επισκεφτεί την Καλαμάτα στις 30 Οκτωβρίου και παρατήρησε πως «η δημοκρατία δεν πρέπει να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να γίνει συντελεστής των εξελίξεων». Τόνισε δε ότι αν είχε ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη -συζητείτο και πάλι χθες στη Βουλή- «σήμερα ενδεχομένως δε θα ασχολιόμαστε με τη Χρυσή Αυγή».
Ο κ. Κακουλίδης ανέφερε ότι «η παραμονή αλλά και η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ήταν πράξη ευθύνης». Εκτίμησε πως «ενδεχόμενα νέα μέτρα θα είναι δυσβάσταχτα για τον ελληνικό λαό» και σημείωσε: «Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Η ΔΗΜΑΡ σθεναρά θα σταθεί απέναντι σ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, πιστή στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την παραμονή στην Ευρώπη και την Ε.Ε.». Επεσήμανε ακόμη ότι «είναι άκρως επικίνδυνη η θεωρία των δύο άκρων» και χαρακτήρισε εξαιρετικά ύποπτο το ρόλο αυτών που τη διακινούν.
Μεταξύ άλλων το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι το κόμμα του θα πρωτοστατήσει στη δημιουργία του λεγόμενου Τρίτου Πόλου. Μίλησε για συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων της Ανανεωτικής Αριστεράς και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, για σύγκλιση που θα γίνει σε επίπεδο στελεχών προερχόμενα από τη βάση, για συμμετοχή καινούργιων προσώπων στην πολιτική με ήθος και ιδέες, και για αποκλεισμό εκείνων που είχαν συμμετοχή σ’ αυτά που ταλανίζουν σήμερα τη χώρα.
Νωρίς το απόγευμα ο  Γ. Κακουλίδης είχε συνάντηση με τους ευρισκόμενους σε διαθεσιμότητα σχολικούς φύλακες του Δήμου Καλαμάτας και αργά το βράδυ συμμετείχε σε σύσκεψη με μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ στα γραφεία του κόμματος, ενόψει του συνεδρίου του Δεκεμβρίου.