Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 16:55

Ανακόλουθος στις δεσμεύσεις του ο Ν. Δένδιας

Ανακόλουθος στις δεσμεύσεις του ο Ν. Δένδιας

Ανακόλουθος στις δεσμεύσεις του ως προς την επάρκεια της αστυνόμευσης στη Μεσσηνία αποδεικνύεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, όπως σημειώνουν οι...

βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος και Επικρατείας Δημήτρης Τσουκαλάς, σε ερώτηση που κατέθεσαν προς αυτόν στη Βουλή.
Ο Θ. Πετράκος αναφέρει χαρακτηριστικά την περιοχή της της νοτιοανατολικής Πυλίας «και συγκεκριμένα από το Βασιλίτσι μέχρι τη Λογγά, όπου σημειώθηκαν διαρρήξεις σε πάνω από 30 σπίτια και μάλιστα σε αρκετά από αυτά την ώρα που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα».
Οπως τονίζει ο βουλευτής, «η αστυνόμευση στην περιοχή είναι ελλιπής μέχρι ανύπαρκτη», καθώς «στο Α.Τ. Κορώνης υπάρχει μόνο ένα περιπολικό, και όχι δύο όπως είχε υποσχεθεί ο υπουργός, αλλά και αυτό από τις 16/11/2013 βρίσκεται ακινητοποιημένο λόγω βλάβης».
Παράλληλα σημειώνει ότι «λόγω της καθημερινής μετακίνησης των αστυνομικών στο κέντρο φύλαξης μεταναστών στην Κόρινθο, λόγω μετακίνησης αστυνομικών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για εκτέλεση υπηρεσίας αλλά και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας το Α.Τ. Κορώνης απογυμνώνεται από προσωπικό και τα βράδια δεν υπάρχει κανένας αστυνομικός. Τα ίδια προβλήματα σε ελλείψεις προσωπικού και μέσων υπάρχουν και στο Α.Τ. Πεταλιδίου».
Καταλήγοντας ο Θ. Πετράκος καλεί τον υπουργό να ενημερώσει, α) «θα ενισχύσει άμεσα με τα απαραίτητα μέσα (κυρίως οχήματα) τα Α.Τ. Κορώνης και Πεταλιδίου ώστε να είναι δυνατή η αστυνόμευση της περιοχής;», β) «θα σταματήσει επιτέλους τις καθημερινές μετακινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων από τη Μεσσηνία προς την Κόρινθο, που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στη στελέχωση των Α.Τ. της Μεσσηνίας;» και γ) «θα σταματήσουν οι μετακινήσεις αστυνομικών από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και το αεροδρόμιο Καλαμάτας ώστε να μην απογυμνώνονται αυτά και να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση στις περιοχές αυτές;».