Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 08:55

Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: Ενίσχυση αστυνόμευσης με ΟΠΚΕ και κάμερες (βίντεο)

Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: Ενίσχυση αστυνόμευσης με ΟΠΚΕ και κάμερες (βίντεο)

Ρεπορτάζ: Κώστας Ηλιόπουλος

Τη μεταφορά του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο νομό με δύο ομάδες ΟΠΚΕ και μία μονάδα ελέγχου για την οδική ασφάλεια, ανακοίνωσε ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Καλαμάτα. Παράλληλα έκανε γνωστό πως θα τοποθετηθούν κάμερες για ηλεκτρονική επιτήρηση τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Μεσσήνη.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε συνάντηση το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και τους Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών, και εν συνεχεία στις δηλώσεις του αναγνώρισε το έργο που επιτελούν: “Θέλω να συγχαρώ όλους τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. της Γενικής Περιφερειακής Διοίκησης της Πελοποννήσου, διότι πραγματικά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και στα θέματα της κοινωνικής αστυνόμευσης όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, η βία των ανηλίκων, τα ζητήματα των τροχαίων ατυχημάτων, της οδικής συμπεριφοράς, αλλά και στα θέματα διαχείρισης της εγκληματικότητας, η οποία είναι χαμηλή μεν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους κάποιων περιοχών”.

Στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, με τους δύο άνδρες να αναφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και για την επιδίωξη να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστάσιο Ηλιόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας Παντελή Δρούγα, τον αντιπρόεδρο της κοινότητας Καλαμάτας, Σπύρο Αποστολόπουλο, ενώ το “παρών” έδωσαν και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αριος, Γρηγόρης Κωστόπουλος, Αρφαρών Τέλης Ματθαίος και Θουρίας Χρήστος Κουδούνης, που μίλησαν στον Υπουργό για την μικροεγκληματικότητα που συνεχίζει να υπάρχει στα χωριά τους.

 

ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σε δηλώσεις του στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας ο κ. Χρυσοχοΐδης αφού μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον κ. Βασιλόπουλο και τη συνεργασία που έχουν για την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση της περιοχής, αναφέρθηκε στην απόφαση να μεταφερθεί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο από το ιστορικό Δημαρχείο στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, μετά από πρόταση του δημάρχου Καλαμάτας. Χαρακτηριστικά σημείωσε: “Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2020 για να ολοκληρώσουμε την λειτουργία του κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου, που εδρεύει εδώ στο ιστορικό Δημαρχείο και θα μεταφερθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, με επέκταση των καμερών. Θα βάλουμε και άλλες κάμερες με ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και του Δήμου Μεσσήνης ώστε να αποκτήσουμε ένα δίκτυο καμερών και εικόνας από πολύ κρίσιμες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας και του Δήμου Μεσσήνης και ευρύτερα της Μεσσηνίας. Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της οδικής συμπεριφοράς και να μπορέσουμε να εμπεδώσουμε την ασφάλεια στις περιοχές που υπάρχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη και τουρισμός”.

 

ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΚΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σε συνέχεια των δηλώσεων του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή θα ενισχυθούν: “Εχω δώσει εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρουμε συμπληρωματικές δυνάμεις στο Δήμο Καλαμάτας και στη Μεσσήνη. Δύο μεγάλες ομάδες για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τις ΟΠΚΕ, αλλά και μια ισχυρή ομάδα για τον έλεγχο της οδικής συμπεριφοράς, των τροχαίων παραβάσεων.

Αποστολή μας είναι η ασφάλεια. Και όπως κάναμε το 2020 στην Καλαμάτα, που μεταφέραμε πάλι δυνάμεις, οι οποίες εμπέδωσαν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, σε λίγες μέρες θα είμαστε πάλι εδώ μαζί με τις τοπικές δυνάμεις, οι οποίες δίνουν μάχη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας”.

 

ΜΕ ΣΔΙΤ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Μετά από σχετική ερώτηση σε ποια φάση βρίσκεται η μεταφορά του Αστυνομικού Μεγάρου Καλαμάτας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, που είχε εξαγγείλει ο προκάτοχος του Τάκης Θεοδωρικάκος, ο κ.Χρυσοχοΐδης απάντησε πως είναι προχωρημένες οι διαδικασίες παραχώρησης του οικοπέδου από τη ΔΥΠΑ και πως μόλις ολοκληρωθούν θα προχωρήσει, μέσω ΣΔΙΤ, η ανέγερση ενός σύγχρονου κτηρίου, που θα ανταποκρίνεται και στην όψη και στην αρχιτεκτονική εικόνα της πόλης.

 

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ακόμη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα.

“Έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, σε κάποιους νομούς μάλιστα υπάρχει αύξηση 45%! Αυτό είναι θετικό γεγονός και πάρα πολύ ελπιδοφόρο, γιατί δυστυχώς πολλά χρόνια τώρα ήταν κλειστά τα στόματα, κλειστές πόρτες, πίσω από τις οποίες υπήρχαν κακοποιήσεις. Σήμερα ανοίγουν στόματα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. κάνει εξαιρετική δουλειά, ενθαρρύνει τις γυναίκες. Μιλήστε, απευθυνθείτε στην Αστυνομική Υπηρεσία της περιοχής σας, στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Νομού σας, και καταθέστε το πρόβλημά σας, είτε είναι ένα περιστατικό θερμό, είτε είναι ένα μόνιμο πρόβλημα. Είναι βέβαιο ότι οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της περιοχής σας θα δώσουν λύση και θα σας παρέχουν Ασφάλεια. Αυτό είναι το μήνυμά μου προς όλα τα θύματα”.

Η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.