Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 20:32

Λαϊκή Συσπείρωση: Πλασιέ των επιχειρηματικών συμφερόντων, ξένων και ντόπιων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Τις αμοιβαία επωφελείς και αναγκαίες διακρατικές συμφωνίες στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, αντικαθιστούν οι απευθείας δράσεις των οικονομικών και επιχειρηματικών κύκλων. Στα πλαίσια αυτά και για λόγους επικοινωνίας, πραγματοποιείται η επιχειρηματική επίσκεψη, των οικονομικών και εμπορικών ακολούθων ξένων Πρεσβειών στην Πελοπόννησο.
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτα, από τις δουλειές που θα κλείσουν, αν κλείσουν οι καπιταλιστές. Θα πληρώσουν το μάρμαρο, αυτής της καπιταλιστικής δράσης - ανάπτυξης, πέρα από τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τη φιλοξενία τους.
Υπάρχει πείρα, από παλαιότερες επισκέψεις στην Πελοπόννησο ακόμα και Πρεσβειών χωρών όπως των ΗΠΑ, για να κλείσουν δουλειές και να προωθήσουν οικονομικά συμφέροντα.
Διέξοδος είναι η ανατροπή αυτής της πορείας, της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Η οικονομία, η κοινωνία να λειτουργεί με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των καπιταλιστών. Αυτό προϋποθέτει την κοινωνικοποίηση  των βασικών και συγκεντρομένων μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο. Δίπλα στο κοινωνικοποιημένο τομέα της οικονομίας θα λειτουργεί ο παραγωγικός συνεταιρισμός των αυτοαπασχολούμενων.   
Διέξοδος λοιπόν υπάρχει, και είναι να αλλάξει χέρια η εξουσία.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση