Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 08:10

Παρέμβαση Σαμαρά για τα κλειστά μαγαζιά

Παρέμβαση Σαμαρά για τα κλειστά μαγαζιά

Κλειστή βρήκαν την αγορά της Καλαμάτας οι πάνω από 1.500 τουρίστες που έφθασαν χθες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με δύο κρουαζιερόπλοια, το «Costa Neoromantica» και το «Berlin», αφού ο Εμπορικός Σύλλογος δεν δέχεται να αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η χθεσινή εικόνα της Καλαμάτας προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ν.Δ. και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για μεγάλο λάθος να είναι κλειστά τα μαγαζιά.
Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες τουριστών που χθες το πρωί έκαναν τον περίπατό τους στον πεζόδρομο της Αριστομένους… κοιτάζοντας βιτρίνες και τραβώντας φωτογραφίες τα κλειστά μαγαζιά.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
Σχετική επισήμανση, αξίζει να σημειωθεί, έκανε στη λακωνική του δήλωση -χθες το μεσημέρι, στο λιμάνι της Καλαμάτας- και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, που από χθες βρίσκεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
«Οταν καταργήσαμε το καμποτάζ, ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια, σαν αυτούς τους γίγαντες - κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται πίσω μου. Τώρα, που ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια, κλείσανε τα μαγαζιά και δύο χιλιάδες κόσμος, που θα μπορούσε να ψωνίσει, εδώ πέρα στην Καλαμάτα, σε κάθε περιοχή της χώρας, δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό είναι μεγάλο λάθος» παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατέληξε: «Ελπίζω ο τουρισμός, ο οποίος έφτασε σε επίπεδα - ρεκόρ στην προηγούμενη κυβέρνησή μας, μέσα από μάχες που δώσαμε για αυτό, να συνεχίσει να έρθει, γιατί μέχρι στιγμής είναι η μόνη ελπίδα για ανάπτυξη στην οικονομία. Γιατί για την οικονομία και για την ανάπτυξη δεν γίνεται καμία κουβέντα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κόμμα και να σβήνουν εκείνα τα οποία γράψαμε εμείς, με πολύ μεγάλο μόχθο και με πολύ μεγάλη προσπάθεια».

ΤΑ ΠΛΟΙΑ
Το «Costa Neoromantica», με σημαία Ιταλίας, κατέπλευσε χθες νωρίς το πρωί -για 7η φορά φέτος-, προερχόμενο από τη Νάπολη, με περίπου 1.300 επιβάτες, κατά βάση Γάλλους, Γερμανούς και Ιταλούς. Αρκετοί από αυτούς μετέβησαν με λεωφορεία σε διάφορα αξιοθέατα της Μεσσηνίας, ενώ άλλοι επέλεξαν -παρά τον άστατο καιρό- να κάνουν βόλτα στην Καλαμάτα, κάποιοι στο κέντρο, κάποιοι στην παραλία. Το πλοίο απέπλευσε χθες το βράδυ, για το Ναύπλιο.
Το μικρότερο «Berlin», με σημαία Μάλτας, που είχε έρθει πέρυσι τον Μάιο, κατέπλευσε επίσης χθες νωρίς το πρωί, προερχόμενο από τη Σαντορίνη, με 341 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Γερμανούς, ορισμένοι από τους οποίους περιηγήθηκαν στην Καλαμάτα, ενώ άλλοι επισκέφθηκαν αξιοθέατα του νομού μας. Το πλοίο, που απέπλευσε χθες το βράδυ για Κατάκολο, θα «πιάσει» και πάλι Καλαμάτα ανήμερα το Πάσχα, στις 12 Απριλίου, ενώ έχει προγραμματιστεί να «πιάσει» Πύλο στις 29 Μαρτίου και στις 2 Νοεμβρίου.