Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 08:12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από σήμερα στην Καλαμάτα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από σήμερα στην Καλαμάτα

Στην γενέτειρά του την Καλαμάτα θα βρίσκεται από σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και για ένα διήμερο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χθες Μεγάλη Πέμπτη επισκέφθηκε τον ακριτικό Νομό Εβρου, αλλά και μονάδες του στρατού στη Λήμνο.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στην Καλαμάτα, ο Πρόεδρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, σήμερα «Μεγάλη Παρασκευή θα παρακολουθήσει την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου και το Μεγάλο Σάββατο θα κάνει Ανάσταση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος, στην Καλαμάτα».

Ο Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο φυλάκιο της γέφυρας των Κήπων, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, «έστειλε μήνυμα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών», προσθέτοντας ότι «αναμένει πρόοδο στα ζητήματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να καταστεί δυνατή η θετική ανταπόκρισή του σε πρόσκληση που του έχει απευθύνει ο Τούρκος Πρόεδρος για ταξίδι στην Αγκυρα».

Εξ άλλου, ο Πρόεδρος, ευχήθηκε στους Ελληνες στρατιώτες και τους αξιωματικούς που υπηρετούν στο φυλάκιο των Κήπων, ενώ περπάτησε μέχρι το μέσον της γέφυρας του Εβρου και αντάλλαξε ευχές με τους Τούρκους στρατιώτες καθώς και με τον Τούρκο περιφερειάρχη και αξιωματούχους από την άλλη πλευρά των συνόρων.