Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 16:42

Σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Την Τετάρτη 13/4/2011 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, σύσκεψη στην Τρίπολη με την συμμετοχή των Βουλευτών της Περιφέρειας, Νάντιας Γιαννακοπούλου Μεσσηνίας , Δημήτρη Κουσελά Μεσσηνίας και Υφυπουργού , Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου Αρκαδίας, Αγγελου Μανωλάκη Κορινθίας, Κατερίνας Φαρμάκη Κορινθίας, του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΠελοποννήσουΤάσου Αποστολόπουλου ,των αιρετών Αντιπεριφερειαρχών Βαγγέλη Γιαννακούρα Αρκαδίας, Γιώργου Δέδε Κορινθίας, Χρήστου Μαλαπάνη Μεσσηνίας, Τάσου Χειβιδόπουλου Αργολίδας, του Πρόεδρου του Περιφ. Συμβουλίου Γιώργου Πουλοκέφαλου, των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ν. Τσιβουράκη Αρκαδίας, Χρ. Χριστόπουλου Μεσσηνίας, Χρ. Ουλή Αργολίδας, Ηλ. Στρατηγάκου Λακωνίας και Περιφ. Συμβούλου, Νικ. Πετρόπουλου και Περιφ. Συμβούλου και του Γραμματέα της Π.Ε ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου Βασίλη Μπρακουμάτσου. Οι αυξημένες προγραμματισμένες για εκείνη την ώρα υποχρεώσεις των Υπουργών Δημήτρη Ρέππα, Πάνου Μπεγλίτη, του Υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη και των Βουλευτών Λεωνίδα Γρηγοράκο και Οδυσσέα Βουδούρη τους ανάγκασαν να μην είναι παρόντες σε αυτή την σύσκεψη.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και έκανε την εισηγητική τοποθέτηση ο Βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος.
Μετά την εισήγηση τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν και με τις τοποθετήσεις όλων των παρευρισκόμενων ήταν:
Το κυρίαρχο Διοικητικό και Πολιτικό Διακύβευμα της Νέας Αρχιτεκτονικής Δομής του κράτους ο Καλλικράτης, όσο αφορά τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά κύρια αυτής καθεαυτής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το αναπτυξιακό της μέλλον τρεις μήνες μετά την εκλογή όλων των Αιρετών θεσμικών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.
Επίσης έγινε μια πρώτη συζήτηση για την διαδικασία της εκλογής των αιρετών της αυτοδιοίκησης στα θεσμικά όργανα σε Περιφερειακό και Πανελλαδικό επίπεδο.
Επιπλέον τη σύσκεψη απασχόλησε η προεργασία και προετοιμασία για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ τον προσεχή Σεπτέμβρη και ειδικότερα τις θεματικές ενότητες που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Στα ομόφωνα συμπεράσματα που κατέληξε αυτή η πρώτη σύσκεψη η οποία θα επαναληφθεί με την ίδια μορφή αλλά και με την συμμετοχή και άλλων θεσμικών προσώπων της αυτοδιοίκησης, Δημάρχων ,Δημοτικών Συμβούλων ,Περιφερειακών Συμβούλων, στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στελεχών της Αυτοδιοίκησης με την τεχνογνωσία για τον Καλλικράτη αλλά και την Περιφερειακή Αναπτυξιακή πρόταση που θα αφορούν την Πελοπόννησο, ήταν ότι όλοι μαζί συντεταγμένοι θεσμικά θα πρέπει να στηρίξουμε την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειάς μας μέσα από τον Καλλικράτη με προτάσεις, θέσεις διαβούλευση και δράσεις αφού η ανάπτυξη της Περιφέρειας και το μέλλον της εξαρτάται από όλους μας και το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην πρώτη γραμμή της εργασίας και της συνεργασίας όλων.
Κοινή συνείδηση και πεποίθηση των παρευρισκόμενων ήταν ότι από μόνο του δεν γίνεται τίποτα και δεν αρκεί να αναδεικνύουμε τα προβλήματα αλλά είναι η στιγμή να επιδιώξουμε και να πετύχουμε με συντονισμένη κοινή προσπάθεια την επίλυσή τους γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες αλλά κύρια το απαιτούν οι πολίτες.
Το ΠΑΣΟΚ ως κυρίαρχος πολιτικός φορέας μαζί με τους εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και την κοινωνία των πολιτών θα είναι στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής μάχης για ορατό καλύτερο σήμερα αλλά και το κάλλιστο αύριο της Περιφέρειάς μας και αυτό θα το πράξει με την αυτονόητη επιβεβλημένη πολιτική του παρουσία όπως παρεμβάσεις στην κοινωνία των πολιτών, συσκέψεις , ημερίδες. διαβούλευση σε τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο , ενημέρωση των πολιτών, ενημέρωση και επιμόρφωση των θεσμικών προσώπων της αυτοδιοίκησης και προσπάθεια υλοποίησης όλων των προτάσεων, γιατί ο Καλλικράτης πλέον δεν μπορεί να είναι όραμα ή όνειρο, αλλά πρέπει να γίνει συνεχής προσπάθεια εργασίας και συνεργασίας με κυρίαρχο στόχο το αναπτυξιακό καλό αποτέλεσμα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το ΠΑΣΟΚ και στη Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει έντονη αυτοδιοικητική και αναπτυξιακή συνείδηση και πρόταση μέσα από αρχές και δράσεις γιατί έχει ευθύνη απέναντι στην κοινωνία πολιτών με προγραμματικές και πολιτικές δεσμεύσεις, πρωτοβουλίες για άμεσο και ορατό αποτέλεσμα, μέσα από μια θεσμική αυτοτελή Αυτοδιοικητική Δράση του Κινήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Γραμματέας της Π.Ε  Πελοποννήσου
Βασίλης Μπρακουμάτσος


NEWSLETTER