Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 14:13

Θαν. Πετράκος: Τι έχει κάνει η Περιφέρεια για να μην απαξιωθεί η λειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ;

Γράφτηκε από την

Οι καταγγελίες του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Διευθύνσεων Μεταφορών και ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Φαββατά ότι η πολιτεία οδηγεί σε συνειδητή απαξίωση το θεσμό του δημοσίου Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, θέτουν σοβαρά ζητήματα για τις ευθύνες της κυβέρνησης και την ολιγωρία της Περιφέρειας για το θέμα αυτό.
Εκτιμούμε ότι είναι απαράδεκτο:
1) Το γεγονός να δίνεται μόνο στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ ο τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών και να μην επιτρέπεται να γίνεται αυτός και από τα δημόσια ΚΤΕΟ. Επιπλέον οφείλουμε να καταγγείλουμε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν τώρα για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών, πράγμα που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα.
2) Ότι παρά τις πιέσεις του Σωματείου των Εργαζομένων, εδώ και μήνες η Περιφέρεια δεν έχει κάνει μέχρι τώρα τίποτα για να ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης των δημοσίων ΚΤΕΟ, ενώ είναι γνωστό ότι αν σε 10 μήνες δεν έχουν δοθεί όλες οι πιστοποιήσεις, θα ανασταλεί η λειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ. Η ολιγωρία αυτή ουσιαστικά οδηγεί τα πράγματα στο να κλείσουν τα δημόσια ΚΤΕΟ της Πελοποννήσου.
3) Ενώ την ίδια στιγμή, όπως τονίζει και ο κ. Φαββατάς στη συνέντευξή του στο «Θάρρος» της Καλαμάτας, η Πολιτεία την ίδια στιγμή δαπανά χρήματα για την προμήθεια σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού, απ’ την άλλη, λόγω της μεγάλης έλλειψης υπαλλήλων στα περισσότερα ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου (κυρίως σε Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία) οδηγούνται σε πλήρη απαξίωση, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να μπει λουκέτο.
Μήπως αυτό επιδιώκει η Περιφέρεια μαζί με το Υπουργείο;
Τέλος, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει προειδοποιητική αποχή για την καταβολή των δεδουλευμένων.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Θανάσης Πετράκος


NEWSLETTER