Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 16:05

Πρόταση Πετράκου για ένταξη θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγοντα στο Περιφερειακό

Γράφτηκε από την

1ο Θέμα: «Ανάκληση απόφασης Περιφερειάρχη για την απόφασή του για χορήγηση οριστικής άδειας εγκατάστασης χημικών στο Σουσάκι Κορινθίας»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Επιθυμώ να μετατρέψω την επερώτηση που κατέθεσα στις 15/7/2011 με θέμα «Θα ανακαλέσετε, κ. Περιφερειάρχη, την απόφασή σας για χορήγηση οριστικής άδειας εγκατάστασης χημικών στο Σουσάκι Κορινθίας;» σε θέμα προ Η.Δ. για να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, επειδή είναι ιδιαίτερα κατεπείγον και επιπλέον χθες Κυριακή 17 Ιουλίου έγινε στους Αγίους Θεοδώρους λαϊκή συνέλευση, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Η λαϊκή συνέλευση κατέληξε πέραν των άλλων να ζητήσει απ’ τον κ. Περιφερειάρχη να ανακαλέσει την άδεια οριστικής εγκατάστασης που έδωσε για αποθήκευση και διακίνηση υλικών στο Σουσάκι.

 

2ο Θέμα: «Στήριξη Περιφερειακού Συμβουλίου στο Δήμο Μεγαλόπολης για να μη δημιουργηθεί χώρος διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στη Μεγαλόπολη»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Είναι γνωστό ότι την Παρασκευή το βράδυ έγινε έκτατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης, το οποίο ομόφωνα εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση που είναι και αντίθεση όλης της κοινωνίας της Μεγαλόπολης να μη δημιουργηθεί χώρος διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στα ορυχεία της Θωκνίας συνολικής έκτασης 290 στρεμμάτων, με προοπτική να λειτουργήσει για 30 χρόνια.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και γι’ αυτό πρέπει στη σημερινή συνεδρίαση να ληφθεί απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο να ζητάει να ανακληθεί η Κ.Υ.Α. των Υπουργών ΥΠΕΚΑ, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού, οι οποίοι ενέκριναν τους Περιβαλλοντικούς όρους για το έργο «Κατασκευή και λειτουργία ΧΔΒΑ στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης του Νομού Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε.».


18/7/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ