Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 17:31

Οι σφήνες του Πετράκου για το νόημα της 23ης Μαρτίου

Οι σφήνες του Πετράκου για το νόημα της 23ης Μαρτίου

Τελικά το ξανασκέφθηκαν ότι η κυβερνητική εκπροσώπηση για την 23η Μαρτίου ήταν ανύπαρκτη με γενικό γραμματέα και έστειλαν ανώτερο, τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.

Ο οποίος μετά την δοξολογία είχε μια πολιτισμένη μεν αλλά όχι ευχάριστη συνάντηση με τον πρώην σύντροφό του Θανάση Πετράκο. «Ηλθα να δω τα παράξενα της ημέρας» είπε ο κ. Πετράκος όταν ο υφυπουργός τον ρώτησε τι γίνεται. Και στην απορία του κυβερνητικού αξιωματούχου ποια παράξενα εννοεί, ο πρώην σύντροφος του μίλησε για προσκυνημένους και για γρόσια που δεν ταιριάζουν με το νόημα της ημέρας που τιμώνται οι άνθρωποι που απελευθέρωσαν την Ελλάδα.

Λίγο αργότερα έπεσε στην αντίληψή μας διάλογος του Θαν. Πετράκου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν ακούσαμε τι έλεγαν. Είδαμε τον δήμαρχο της Καλαμάτας να χαμογελά ακούγοντας την συνομιλία, οπότε αποκλείεται να ακούστηκαν δυσάρεστα πράγματα. Αλλωστε είναι γνωστό ότι παλαιόθεν ο Πρ. Παυλόπουλος και ο Θαν. Πετράκος είχαν στην Βουλή πολύ καλές σχέσεις. Οχι μόνο ως Μεσσήνιοι.