Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 17:50

Διαβεβαιώσεις Χαρίτση για τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού 

Διαβεβαιώσεις Χαρίτση για τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού 

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, στην προχθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, στην οποία προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε επικοινωνία και με το υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα, ο δήμος υπενθυμίζει ότι ανάλογη διαβεβαίωση είχε ο δήμαρχος από το εν λόγω υπουργείο και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Αριστείδη Μπαλτά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τέλος, ο δήμαρχος, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους ενημέρωσε «ότι το μέλλον του Φεστιβάλ σχετίζεται με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, κάτι για το οποίο γίνεται προσπάθεια», ενώ για τις φετινές εκδηλώσεις το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων θα επωμισθεί ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ οι πιστώσεις εκ μέρους της Πολιτείας θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος -αναφέρει η ίδια ανακοίνωση- δήλωσε ότι ο δήμος έχει επικοινωνία και με την τ. καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Βίκυ Μαραγκοπούλου, που -σύμφωνα με τον Π. Νίκα- βοηθάει από την πλευρά της.