Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 20:12

Στη Σύνοδο Υπουργών ο σιδηρόδρομος Πάτρα - Καλαμάτα

Στη Σύνοδο Υπουργών ο σιδηρόδρομος Πάτρα - Καλαμάτα

Την ένταξη του Δυτικού Σιδηροδρομικού Αξονα, του Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα στο πακέτο Γιούνκερ, επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η πρόταση για την ένταξη του έργου πρόκειται να κατατεθεί από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, στην αυριανή Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. στη Λουμπλιάνα.

Αυτά επεσήμανε χθες σε δηλώσεις του ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, στο περιθώριο της εκδήλωσης παράδοσης του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο - Σπάρτη.

Ο κ. Δέδες ενημέρωσε ότι στην αυριανή Σύνοδο «η Ελλάδα θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για έργα υποδομής και μεταφορών στη χώρα». Παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Μέσα σε αυτά που θα παρουσιαστούν, δεσπόζει ένα έργο στην Πελοπόννησο, ο Δυτικός Σιδηροδρομικός Αξονας. Δηλαδή, ο άξονας Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση και την αναβάθμιση των λιμανιών της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, της Κυλλήνης και του Κατάκολου και σε συνδυασμό με τον οδικό άξονα Καλό Νερό - Τσακώνα, που δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα ως διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών. Αυτή η πρόταση θα παρουσιαστεί και πιστεύουμε ότι θα τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης από τις αρμόδιες επιτροπές. Εχει γίνει μια πλήρης τεκμηρίωση και αμέσως μετά τη Σύνοδο Υπουργών θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα νέα σε σχέση με την τύχη που θα έχει, την οριστική για την ένταξή του στο σχεδιασμό Γιούνκερ».

Γ.Σ.