Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 09:12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ανασκαφή της Ικλαινας στη Μεσσηνία (βίντεο-φωτογραφίες)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ανασκαφή της Ικλαινας στη Μεσσηνία (βίντεο-φωτογραφίες)

Ως τη μεγαλύτερη ενεργή αρχαιολογική ανασκαφή της μυκηναϊκής εποχής στην Ελλάδα χαρακτήρισε το χώρο της Ικλαινας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Βρέθηκε στη Μεσσηνία για λίγες ώρες μόνο και μόνο για να ενημερωθεί για το ανασκαφικό έργο στην περιοχή, γεγονός που αναδεικνύει την αξία των όσων έρχονται μέρα με την ημέρα στο φως.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα κατασκευαστεί κι ένα μουσείο, όπου θα εκτίθενται όλα τα σημαντικά ευρήματα.

Την ξενάγηση του κ. Παυλόπουλου ανέλαβε ο υπεύθυνος της ανασκαφής καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στο Σεντ Λούις των ΗΠΑ Μιχάλης Κοσμόπουλος συνοδευόμενος από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση και Αμερικανούς φοιτητές του.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμόπουλο πρόκειται για μία από τις πρωτεύουσες του βασιλείου του Νέστορα, η οποία εικάζεται πως αποτελούσε προίκα για κάποιο από τα παιδιά του βασιλιά. Είναι ουσιαστικά μία ολόκληρη πόλη με σύγχρονες υποδομές, όπως δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, διοικητικό κέντρο και κατοικίες. 

Παρόντες μεταξύ άλλων στην ξενάγηση ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

Περισσότερα αύριο στην “Ελευθερία Σαββατοκύριακο”