Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 15:38

Αποζημιώσεις για ζημιές ζητεί ο Πετράκος 

Γράφτηκε από την
Αποζημιώσεις για ζημιές ζητεί ο Πετράκος 

Να δοθούν σε όλους τους πληγέντες παραγωγούς οι αποζημιώσεις, για τις ζημιές του 2014 και του 2015, ζητεί ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ και υπεύθυνου του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής.

Το αίτημα αυτό απευθύνει με επιστολή του στους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, καθώς και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

«Είναι κατά τη γνώμη μας αδιανόητο, απαράδεκτο και δείχνει κοινωνική αναλγησία να μην πληρώνονται από τον ΕΛΓΑ οι παραγωγοί για ζημιές που έχουν υποστεί το 2014 και το 2015, επειδή δεν είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα τον ΕΛΓΑ», αναφέρει ο κ. Πετράκος και προσθέτει: «Και είναι δυο φορές απαράδεκτο, όταν γνωρίζει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν ευθύνονται οι παραγωγοί για τη μη πληρωμή του ΕΛΓΑ, αλλά ευθύνονται είτε οι φορείς ενεργοποίησης της ενιαίας ενίσχυσης είτε η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία δεν κράτησε τα ποσά από τους παραγωγούς κατά την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης».

Η ΛΑΕ καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, «να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες και στην έκδοση της αναγκαίας ΚΥΑ, ώστε να πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί οι οποίοι πλήρωσαν τον ΕΛΓΑ εκπρόθεσμα, για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα έτη 2014 και 2015».


NEWSLETTER