Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 15:38

Επίσκεψη Αναστόπουλου στην Κύπρο  

Επίσκεψη Αναστόπουλου στην Κύπρο  

Ο Τάκης Αναστόπουλος, πολιτευτής Μεσσηνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλος της Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Κύπρο και έχει ενημερωτικές επαφές με πολιτικούς, διπλωματικούς και δημοσιογραφικούς παράγοντες στη Μεγαλόνησο για την πορεία των συζητήσεων σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού. 

Σύμφωνα με δήλωση του: 

«Το Κυπριακό βρίσκεται και πάλι προ εξελίξεων. Σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ η διαδικασία έχει εισέλθει "σε σημείο μη επιστροφής". Οι διμερείς συναντήσεις μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί υπό την αιγίδα του Ειδικού Συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αϊντε, οι οποίες άρχισαν πριν από ενάμιση χρόνο, έχουν τον τελευταίο καιρό εντατικοποιηθεί. Μέσα στον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν 10 συναντήσεις με σκοπό την καταγραφή όλων των σημείων σύγκλισης. Οι αισιόδοξοι ομιλούν για δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας που θα ανοίξει το δρόμο για πενταμερή ή πολυμερή διάσκεψη πριν από το τέλος του χρόνου. 

Ωστόσο, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου που έγινε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν επιφυλάξεις και φόβους στον Πρόεδρο Αναστασιάδη - όχι τόσο για τις προθέσεις των Τουρκοκύπριου ηγέτη, αλλά ως προς τη διαφαινόμενη στάση της Τουρκίας».