Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 08:56

«Θυμήθηκε» τον Σαμαρά και «ξέχασε» τον Κουτσούλη ο Νίκας

«Θυμήθηκε» τον Σαμαρά και «ξέχασε» τον Κουτσούλη ο Νίκας

 

Να κατευνάσει τη δυσαρέσκεια της Ν.Δ. με το άδειασμα στον Αντώνη Σαμαρά και τις φιλοκυβερνητικές δηλώσεις που έκανε το Σάββατο, μετά την παράδοση του περιφερειακού της Καλαμάτας, επιχείρησε χθες με διορθωτικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Ετσι ευχαρίστησε ονομαστικά Βορίδη και Σαμαρά κι έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Σουφλιά για τις συμβάσεις παραχώρησης και ιδιαίτερα αυτή του "Μορέα".

Ο κ. Νίκας είπε ότι ο περιφερειακός αποτελεί έργο σειράς κυβερνήσεων, από την εποχή κατά την οποία ήταν υπουργός Δημοσίων Εργων του ΠΑΣΟΚ η Βάσω Παπανδρέου. Εκανε λόγο για ιδιαίτερη συμβολή του υπουργού Δημοσίων Εργων της Ν.Δ. Γιώργου Σουφλιά με τη διαδικασία ΣΔΙΤ που προώθησε. Αναγνώρισε ότι με τη σημερινή κυβέρνηση δόθηκαν λύσεις και προωθήθηκαν τάχιστα οι διαδικασίες τα 2 τελευταία χρόνια, για να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του περιφερειακού: Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Σουφλιά, Μάκη Βορίδη, Αντώνη Σαμαρά και τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ στην ιστοσελίδα του δήμου θυμήθηκε και τους Γιώργο Καρατζαφέρη και Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι υπήρξε καθοριστική συμβολή του Δήμου Καλαμάτας και του Δημοτικού Συμβουλίου την περίοδο 2007-2010, με τις 10 προτάσεις τροποποιήσεων που διατύπωσε και οι οποίες έγιναν αποδεκτές στο σύνολό τους από την τότε κυβέρνηση, με χαρακτηριστικότερες τη σύνδεση του κόμβου όπισθεν Καρέλια με την Αθηνών, την κατασκευή του κόμβου Λεΐκων και τη διάβαση της Αγιάννας. 

Ο δήμαρχος παρότι θυμήθηκε τη Βάσω Παπανδρέου, ξέχασε την καθοριστική προσφορά της δημοτικής αρχής του Γιώργου Κουτσούλη, που προηγήθηκε των δικών του θητειών. Δεν είπε, ακόμα, ότι ο δρόμος σύνδεσης του περιφερειακού με την Αθηνών δεν έγινε από το δήμο, από το σχέδιο πόλης που προβλεπόταν αρχικά, ενώ προβλήματα υπήρξαν, με ευθύνη του δήμου και στους κυκλικούς κόμβους στη Σπάρτης και στη Μαρίας Κάλλας (κοντά στην Περιβολακίων).

«Τέτοια έργα γεμίζουν τους πολίτες με αισιοδοξία και δίνουν ελπίδα για την πορεία του τόπου μας», παρατήρησε ο δήμαρχος.