Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 08:56

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ισότητα των δύο φύλων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Εκδήλωση σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων θα γίνει αύριο, από το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 7 μ.μ. Στην εκδήλωση θα αναλυθεί το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ισότητας Φύλων 2016 - 2020".

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, η Φωτεινή Κούβελα γενική γραμματέας της Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών, θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Καλαμάτας ώστε να υπογραφεί εκεί η Χάρτα της Κωνσταντινούπολης, στη 1 μ.μ. θα βρεθεί στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας και στις 7 μ.μ. ακολουθεί η κεντρική της ομιλία στο ιστορικό Δημαρχείο.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Βεργινάδη μέλος της ΝΕ, αναπληρώτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα και αναφέρθηκε στο βιογραφικό της κ. Κούβελα. 

Η Χαρά Κιουρή υπεύθυνη του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής σχολίασε πως οι γυναίκες δεν έχουν ακόμα ισότιμη συμμετοχή στις δραστηριότητες, στην εργασία, στην πολιτική. Σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας για τις γυναίκες και τις άδειες μητρότητας, τομέας στον οποίο υπάρχουν παραβιάσεις. 

Η Ναυσικά Λαγωνικάκου είπε πως ακόμα και σήμερα οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια, την ανεργία, τη βία και πως αυτό αποτελεί έλλειμμα δημοκρατίας. 

Τέλος η Αγγελική Μαντά σχολίασε ότι ο βασικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ισότητα στην πράξη και πως οι γυναίκες πρέπει να μετέχουν σε συλλογικές δράσεις. 

Γ.Σαρ.